Az emberre csak nyomokban emlékeztető kreatúrát három szakember hozta létre, akik azt szerették volna bemutatni, hogy túléljük a legsúlyosabb baleseteket is.

Az alábbi képeken látható furcsa lény a Graham névre hallgat, és minden bizonnyal ő az eddigi legsebezhetetlenebb figura a történelemben.

Három szakember együttműködéséből született: Egy sürgősségi sebész, egy baleseti szakértő és egy szobrászművész fogtak össze azért, hogy megalkossák őt.

Az volt vele a céljuk, hogy megmutassák, mennyire törékeny is az ember jelenlegi állapotában, és mennyire másképp kéne kinéznünk ahhoz, ha túl akarnánk élni a legdurvább baleseteket is.

Bizony elég furcsán festenénk, mi emberek, ha Grahamhez akarnánk hasonlítani:

Lényegében nem lenne nyakunk, sem csigolyáink, amik nagy eséllyel összeroppannak egy súlyos baleset alkalmával.

A bordáink pedig egészen máshogy épülnének fel: itt a csontok között kis légzsák szerű hólyagok találhatóak, amik segítenek eloszlatni egy ütközés erejét.

graham002 graham004

Graham sisakszerű koponyája extra agy-gerincvelői folyadékkal képes megvédeni az agyát a súlyos ütközéseknél, a létfontosságú szervet pedig különböző szalagok is tartják, hogy az egy durva erőbehatás esetén se mozduljon el.

Vajon ki vállalna be egy ilyen testet a túlélés érdekében…

(Forrás: vilaghalo.info)

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!