Intelligens gyógyulások

Nagy A. Csongor az Intelligens gyógyulások kutatója a saját gyógyíthatatlan betegségén keresztül jutott el ehhez a páratlan megoldáshoz, melynek hatékonyságát tapasztalva missziójának tekinti átadni másoknak ezt a legtermészetesebb gyógyulási módszert.

Első hallásra nagyon furcsának hangzik az intelligens gyógyulás. Megmagyaráznád, hogy mi köze az intelligenciának a gyógyuláshoz?

Először azt kell megértenünk, hogy mi köze van a betegségek kialakulásában, és utána világossá válik a kulcsszerepe a gyógyulásban. Induljunk ki onnan, hogy az elme az érzelmi világunk központja. Az érzelmeink hullámzása irányítja az idegrendszert. Az idegrendszer vezérli a szöveteket, szerveinket. Az elme működése az érzelmi világunk állapotától függ, és alapvetően ez határozza meg a mentális és fizikai egyensúlyunkat.

A legsúlyosabb betegségek az elme által okozott érzelmi elfojtásokból származnak. Ezek olyan feszültségeket hoznak létre tudattalanul az idegrendszeren keresztül, melyek felelősek a daganatos betegségek kialakulásáért is. Ezért ha nem értjük, mi történik mentális szinten, zsákutcában vagyunk a betegségek kiszámítható gyógyítása terén. Az intelligencia egyik funkciója, hogy irányítja az elmét, az érzelmi világunkat. A mély érzelmi hatások, konfliktusok, sokk élmények, elfojtások feszültséget hoznak létre az intelligencia és az érzelmi világunk között. Az intelligenciának arra az elengedhetetlen tudásra van szüksége, hogy hogyan tudja az elme és ezáltal az idegrendszer egyensúlyát helyreállítani.

Ez egy újszerű megközelítés. Mi vezetett ehhez a felismeréshez?

Ahogy említettem, a XXI. századi kutatások is ide vezetnek, de ez nem egy újkeletű dolog, csak újra felfedezzük. A legősibb orvostudomány is ezt tanítja. Sőt, innen származik az intelligens gyógyulás kifejezés is. Az ájurvéda több, mint 5000 évvel ezelőtt leírta, hogy a betegségek legmélyebb oka a pragja aparádha, vagyis az intelligencia tévedése. Ennek eredménye, hogy az intelligencia az elme hatása alá kerül, és elgyengül. Ezért nem tudjuk kezelni az érzelmi problémáinkat, és az életet károsító, betegségeket előmozdító döntéseket hozunk.

Hogyan lehet ezáltal meggyógyulni? Mondjuk ha valaki krónikus vagy rákos betegségben szenved, hogy tud ez rajta segíteni?

Én is 10 évig szenvedtem egy súlyos, krónikus betegségben. 20 éve kutatom a védikus pszichológiát, de végül a betegségem vezetett rá a megoldásra. Saját bőrömön tapasztaltam meg először a hatékonyságát. Miután megértettem, mit kell tennem, egy hónap alatt tünetmentesen kigyógyultam. Ebben az időszakban egyik közeli barátomnál rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. Elmondtam neki is, hogy mi a betegségének az oka, és hogyan kell hozzáállnia, hogy a szervezet természetes módon beindítsa a gyógyulást. Működött és meggyógyult. Azóta igyekszem minél több embernek megtanítani szemináriumok és személyes konzultációk keretén belül.

A tudás, amire az intelligenciának szüksége van a gyógyításhoz, három részre osztható. Az első fontos lépés, hogy azon a szinten, amin létrejött a probléma, nem lehet megoldani. Érzelmi szinten alakult ki, ezért az intelligencia szintjéről jöhet a megoldás. Az érintett szervek rámutatnak az érzelmi elfojtás, konfliktus okára. Az elfojtás tudatosítása, megoldása az első lépés. Ez feloldja a belső feszültséget, és az idegrendszer beindítja a regenerálódást. Ezután a tünetekhez való megfelelő hozzáállás következik. Ezen sok múlik, de sajnos sehol sem tanítják. A harmadik rész az Ayurvedához szorosan kapcsolódik. A testtípusunknak megfelelő életmódot kell kialakítanunk, ez támogatja a szövetek regenerálódását. Ennek a három résznek az együtthatása hozza meg a kívánt eredményt.

Egyre többen akarnak egészségtudatosabban élni, ezt a betegség megelőzésben is lehet alkalmazni?

Mivel a legmélyebb érzelmi szinten kezeli a betegségeket, természetesen a legnagyobb haszna annak van, ha megtanuljuk már a korai fázisban észrevenni és helyreállítani a szervezet kezdeti egyensúlyzavarát. Ezáltal nem csak megelőzhetjük a betegségeinket, de a szervezetünket öntisztítása is beindul. Rövid időn belül reflexszerűvé válik ez a módszer, és az életünk minden területére jótékony hatással lesz.

Említetted, hogy ezt szemináriumokon tanítod. Ezt bárki el tudja sajátítani?

Nincsenek különösebb korlátai, ez egy nagyon logikus módszer. Ha valaki megérti a pszichológia és a test működésének kapcsolatát, azonnal megérti, hogy ez biztos megoldást nyújt a megelőzésben és gyógyulásban. Ez egy életre szóló segítség, és nagyon megnyugtató, hogy ennek birtokában nem kell többet rettegni a betegségektől.

Mivel mindenkinek szüksége lenne erre az alapvető tudásra, nagyon örülök, ha minél több embernek tudok segíteni ezzel. Sok szeretettel várom az érdeklődőket!

Jelentkezni az Intelligens gyógyulások szemináriumra az svl.hu oldalon lehet.

Oszd meg másokkal is