Magyarországon is megnyitotta első üzletét, a világ legnagyobb, kreativitást fejlesztő és oktató játékokra specializálódott játékbolt hálózata az Imaginarium, amely nem forgalmaz erőszakhoz kötődő és szexista játékokat.

A spanyol Imaginarium filozófiájának meghatározó eleme, hogy a mai kort jellemző agresszivitástól azzal tartja távol a gyermekeket, hogy nem fejleszt, és nem árusít szexista, illetve háborús játékokat. Termékeik közt nincsenek rajzfilmmel vagy mozifilmmel kapcsolatos játékok sem, amelyek körében nem ritka az erőszakos tartalom. Az Imaginarium boltja attól is különleges, hogy a felnőttek nagy, kék, ovális bejárata mellett, a kisgyermekek az ajtó kicsinyített másán léphetnek be.

Az Imaginarium megjelenése nemcsak azért örömteli, mert kerüli a szexista, erőszakra buzdító játékokat, hanem azért is, mert játékaik forma és színvilága is hozzájárul a gyermekek kreativitásának fejlődéséhez. KicoNico, a bájos kis kabalaállat pedig, szándékos tökéletlenségével segíti az elfogadás képességének erősítését.

A Mammut Bevásárlóközpont III. emeletén most megnyílt első bolt után, az Imaginarium magyarországi franchise partnere, a CEE Retail Group idén ősszel, egy újabb játékbolt megnyitását tervezi Budapesten.

eroszak00001

(Forrás: hellobaby.hu)

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!