Gyermek jóga

Jóga gyermekeknek

Sokan tapasztaljuk és tudjuk, hogy a harmóniát, a boldogságot, az életörömöt és a minőségi életet nem kívülről kapjuk, hanem benső világunkban találjuk meg, magunknak kell megteremtenünk. Nem elég, ha mi magunk rájövünk erre az alapigazságra és eszerint élünk, a legnagyobb dolog a gyermekeket is rávezetni erre és megmutatni, hogyan találhatnak rá saját útjukra, amelyre lépve magasabb, minőségi életet élhetnek meg

Az ősi jógarendszerek sok olyan mozgásformát, gyakorlatot építettek ki, amelyek benső világunk megismerését szolgálják, segítik. Mivel a gyermek lételeme a mozgás, ezeknek a jógagyakorlatoknak a segítségével jobban kiteljesedhetnek. Alapvetően a gyermeklét sajátosságait figyelembe véve, a jógarendszer kincseit csak játékos formában tudjuk beépíteni a gyermekek mindennapjaiba. Elengedhetetlen a mozgás, a játék, a drámajáték alkalmazása, amelyeket a szimbólumok rendszere hat át.

Jóga kisiskolásoknak 7-13 évig

Játékosan, ám céltudatosan sajátítják el a gyermekek a jóga gyakorlatait. Nagy figyelmet szentelünk a feszültségoldásra, a koncentráció, – egyensúlyérzék, a figyelmi funkciók fejlesztésére, hogy a gyermekek az iskolai feladatokat könnyedén lássák el.

A sulijóga célja:

– a rossz testtartás korrigálása
– a helyes ülés, állás, járás megtanulása
– a koncentrációképesség növelése
– a helyes légzés alkalmazása
– képességfejlesztés minden területen
– a lazítani tudás elsajátítása: relaxáció
– az izmok megszilárdítása és erősítése
– tudatosságra nevelés
– az ellenálló képesség növelése
– a helyes testsúly karbantartása
– az érzelmi intelligencia alakítása

Oktató: Hortolányi Anikó
(30) 523 14 32
[email protected]

Oszd meg másokkal is