Jógamatrac: milyen legyen? – 5+1 alaptanács jógamatrac vásárlása előtt

1. Ellenőrizd, hogy választottad jól tapadjon, stabil legyen a felülete!

2. Csekkold, hogy mosható, vagy nem!
Mivel aktívan mocorogni fogsz rajtak, és remélhetőleg rendszeresen, kifejezetten fontos szempont, hogy könnyen tisztítható legyen.

3. Kérdezz rá: természetes anyagokból készült-e!
Ha az alapanyaga kaucsuk, akkor a moshatóság szempontja sajnos elvész. Viszont jobb érzés ilyen matraccal érintkezni. Sőt, általában drágább is, és hamarabb is tönkremegy. Mégis sokan választják, épp azért, mert természetes alapanyagú, a textilszálak közé berendezett kaucsukkal.

4. Hol fogod használni? Otthon vagy időnként cipeled magaddal?
Azok a matracok, amelyek megfelelően vastagok, szuperkényelmesek lehetnek, kivéve, ha minden nap valahova magaddal kell cipelned. Otthonra választhatod, utazáshoz legyen kéznél egy könnyebb verzió!

5. Gondold át, hogy milyen gyakorláshoz használod?
Ha például sok gördülős ászanát végzel, akkor a túl vékony matracon „átüt” a gerinced, amit könnyen megnyom a padló, jobb hozzá a vastagabb szőnyeg. Ha sokat fogsz izzadni, mert pl. valamilyen hot jógát választasz, akkor megint csak speciális matracra lesz szükséged.

+1. Először inkább az általad választott jógastúdió matracán kísérletezz, és ha már nagyjából látod, hogy milyen lesz az otthoni gyakorlásod, akkor vásárolj magadnak saját jógamatracot. Figyelj arra, hogy még a színét is kedveld – fontos társa lesz az életednek!:)

 

Oszd meg másokkal is