„Jógáznék én, de nincs időm…’’

Jógázz otthon is!
Manapság már nem újdonság az az információ, hogy a jóga csodálatosan hat, és megoldást jelent a nyugati világban él emberek felfokozott, idő hiánnyal küzd , mozgásszegény életet élő csoportjára is. A jóga forradalma már hosszú évek óta tombol a világ minden részén. Emberek tízezrei járnak jógatermekbe megtapasztalni azt a csodálatos érzést, amikor egy jógaóra után átmozgatva testüket, mentálisan feltölt dve pozitív energiákkal, megszabadulva ő a mindennapi stressz okozta feszültségektől távoznak.
A mai emberiség saját csapdájába esett azzal, hogy egészségtelenül táplálkozva, mozgásszegény életet élve éli mindennapjait. Minden más fontosabb lett számunkra, mint az egészség. Pedig az egészség és kiegyensúlyozott állapotunk biztosítja a sikereinket az élet minden területén. Ha csak egy apró változás bevezetünk az életünkbe, hatalmas eredményei lesznek. Szánjunk mindennap egy fél órát, esetleg egyet arra, hogy magunkkal foglalkozunk.
A jóga csodája az emberek millióinak életét változtatja meg. Rengeteg ember látogat el hozzám nap mint nap a jógatermeimbe. Változásokat szeretnének elérni az életükben. Egészségi gondjaik vannak: súlyfelesleg, gerinc- vagy más mozgásszervi betegségek, depresszió, a stresszből származó egyéb problémák. Pár hónap gyakorlás után hihetetlen eredményekről számolnak be, és szinte ’’függővé’’ válnak – pozitív értelemben. Életmóddá válik náluk a napi jóga és az egészséges életmód. Ez pedig levetül mindennapi életükben is, sikerélményekkel gazdagítva a mindennapjaikat.
Vizsgáljuk meg, mik is ezek a csodás élettani hatások:
A jóga a világ legősibb mozgásrendszere, és jóformán minden más mozgásban felfedezhetjük az elemeit. Tehát nézzük, mik is a hatásai a jógának:
 lelazítja, erősíti az izmokat, főleg a mélyizmokat – ezek az izmok fontosak főleg az egészségünk szempontjából
 rehabilitálja, fenntartja ízületeink rugalmasságát.
 javul a vérkeringés, minden testi működési funkció beindul, főleg a méregtelenítő funkciók.
 serkenti a nyirokrendszer és a hormonrendszerünk működését
 rehabilitálja légző szervrendszerünket, kapacitását növeli.
 harmonizálja a vegetatív idegrendszert
 oldja a stresszt
 beállítja a testsúlyt az úgynevezett dósák kiegyensúlyozásával
 növeli a vitalitást
 helyreállítja, regenerálja a csontrendszert megnöveli teljesítőképességünket, kondíciónkat, erősítő, alakformáló
hatású
 belső összhangot teremt, és harmonizálja a két agyfélteke működését, ezzel oldja a stresszt, stimulálja a központi idegrendszert és fokozza a koncentrációs képességet.
 felgyorsítja az anyagcserét, miáltal serkenti a méregtelenítést
 erősíti az immunrendszert
 helyreállítja a test finomfizikai állapotát, energetikáját, a csakrák működését
Csak a mi döntésünk, szánunk-e időt az egészségünkre, és a kiegyensúlyozott lelkiállapotunkra. Tudom, sokan panaszkodnak: „Nincs időm erre, nincs időm arra, nemhogy jógázzak…” Pedig ez megoldást nyújt a mindennapi problémákra. Meg fogod látni, hogy ha ezeket a dolgokat megléped az életedben, ha kis időt szánsz magadra, akkor minden más is helyre kerül. Energiáid ki lesznek egyensúlyozva, és szépen lassan minden más is helyreáll az életedben. Javul az egészséged, sikereket érsz el a munkádban, kiegyensúlyozottak lesznek a kapcsolataid.
„Jó, jó, denincs időm minden nap jógaterembe járni!”
„Nincs a városomban jógaterem!”
„Nem találtam a számomra vonzó jógatanárt vagy stílust, ami inspirál!”
Akkor szánj az életedből 60 vagy legalább 30 percet arra, hogy otthon akár DVD-ről végigcsinálsz egy vezetett órát. Ez rengeteg időhiányban küzdő embernek megoldás lehet arra, hogy formában tartsa magát, és még időt, pénzt is spóroljon azzal, hogy otthon jógázik. Jóformán egy jógatermi napi jegy árából az otthonodba hozhatod az oktatódat, és végezheted a gyakorlatokat.Ezzel kicsit sem akarom alábecsülni a teremlátogatás fontosságát. Hihetetlen
élmény együtt gyakorolni másik harminc emberrel, és személyes instrukciókat kapni az oktatótól. De ha ez nem megy, akkor számodra a DVD és az otthoni gyakorlás a megoldás.
Csak a te döntésed hogy a pozitív változások útjára lépsz-e.Rendelhetsz vezetett jógaóra DVD- t 30 perces és 60 perces verzióban is, attól függően, mennyi időt tudsz erre szakítani naponta. a shop linketek Az oldalon található linkeken bele is nézhetsz a videók 2 perces promo videójába. Ha pedig jógával kapcsolatos további információkat szeretnél, akkor iratkozz fel az oldal hírlevelére a következő linken:
www.nitayoga.com
http://nitayoga.com/hirlevel/

Oszd meg másokkal is