Jól bevált karácsonyi ajándék: Ékszervásárlási trükkök

ékszervásárlási trükkök (47)Őrjítő közelségben van a karácsony, az év legszebb ünnepe, ilyenkor kiélvezzük, hogy hűvös van, meleg puha ruhákba bújunk, forralt bort szürcsölgetve dalolászunk és fahéjas sütiket majszolva várjuk, hogy mit hoz nekünk a Jézuska… csakhogy! Ismeritek az érzést, amikor gyomor megremeg, szem felcsillan, homlok gyöngyözésbe kezd, igen, végre a kezedben tartod az ajándékod! Mi lehet benne? Egy szép meleg sál? Nem-nem, ahhoz túl apró a csomag! Egy parfüm? Nem, ahhoz pedig túl könnyű… Akkor mi lapulhat benne? Kicsit rázogatod, majd őrült módjára feltéped a csomagolást, és már sejted… IGEN! Végre! Megkaptad a még nyáron kinézett ékszer szetted, nem hiába volt a sok célozgatás, révbe értél! Csakhogy a dobozt felnyitva a csomag tartalma ugyan az a szett amit kinéztél, csak nem kékben, hanem halvány lilában / Honnan gondolta ki ezt a lila dolgot? Sosem hordasz lilát, nem utolsó sorban a hajadhoz sem megy, és sápaszt is… Nem érted! Én sem! /, a lánc nem fekszik ki szépen a mellkasodon, mert túl hosszú, a gyűrű túl szűk, és a fülbevaló pedig… csak simán lila 🙂 Halkan elrebegsz egy köszönöm-öt, majd egy hétig azon agyalsz, nem kellemetlen e becseréltetni…
Nos, ha ezt, vagy hasonlót már te is átéltél, akkor most itt az ideje visszaemlékezni picit saját sérelmeinken túl, hogy te vajon kinek okozhattál valaha hasonló kellemetlen meglepetést?
Azt nem gondolom, hogy minden ékszer vásárlási bakit ki lehet játszani, ugyanis a másikra való odafigyelést már megírták előttem elég sokan, de néhány alappal a kezünkben már egyszerűbben kutakodhatunk a megfelelő és ténylegesen örömet is szerző csecsebecse után a boltok vitrin rengetegében!
Az alapok:
Ha az ember nőből van, magas százalékban imádja az ékszereket! Nem kell annak feltétlen nemesnek lenni, nem a legdrágábbat kell feltétlenül megvenni, hanem olyat, amit szívesen felveszünk, hordunk, tudunk mivel kombinálni, megy a stílusunkhoz, az alkatunkhoz, stb. Tehát a jól megfontolt döntés előtt ezeket kell jól átgondolni, miket hord az, akinek vesszük? Visszafogott? Nagyon csajos? Sportos? Milyen színű ruhákat hord? Milyen színű a haja? (Szemszínhez SOHA nem választunk ékszert, teljesen felesleges romantikus alapú félreértés!) Milyen testalkatú?
Egy aprócska mellékletet itt muszáj beiktatnom! Sokszor hallom ezt: „Van neki ilyen bedugós fülbevalója, rózsaszín, mindig az van a fülében, akkor veszek neki egy ugyan olyat sárgában, van?” Vagy: „Mindig csak borostyánt nyakláncot hord! Van borostyán nyakláncod?” Nem! Nincs! Vagyis van, de nem adom! Ugyanis, aki állandóan ugyanazt az ékszert hordja, valószínűleg valamiért teszi, és még valószínűbb, hogy nem fog átpártolni az új majdnem olyan ékszerére csupán mert most kapta. Ha ehhez szeretnél ragaszkodni, semmi baj! Legyen egy szettje, szerezz be neki az imádott ékszeréhez egy karkötőt, a fülbevalóhoz egy láncot! Tuti siker!
Ha már végig gondoltuk, milyen is megajándékozottunk ízlésvilága, kinézete és stílusa, akkor még meg kell határozzuk a méretet!
Fülbevaló: Az egyik előző cikkemben már láthattatok egy jó kis táblázatot arról, kinek mi áll jól, most is alkalmazható! Ami fontos! Ha valaki sosem hord pici bedugós fülbevalót, most sem fog, és ez fordítva is igaz!
Átlagos testalkatú hölgyeményeknek megfelelő hossz
Nyaklánc: Rövid láncoknál – Kulcscsont közéig érő lánc (például vékony láncon egy apró medál) 40cm; mellkas közepéig érő: 43 cm; mellkason függő: 46 cm. Hosszú – mell alá érő: 60cm; majdnem pocakig érő: 90cm.
Karkötő: Az átlagos női csukló 16 cm, így a szoros karkötő 17 cm, ami rábukik a kézfejre, 18-19 cm
Gyűrű: Az örök problémás… Véleményem szerint, az ember, ha drága nemesfém gyűrűt vesz, akkor valahogy tudakolja meg a méretet! El kell csenni egy régi gyűrűt, álmában cérnával lemérni az ujj méretét, vagy elvinni próbálgatni, és jól megjegyezni (bár utóbbi nagyon gyanús, és ha épp férfiak vagyunk, akkor számíthatunk rá, hogy édes galambunkat két hétig nem látjuk, ugyanis az esküvő szervezővel járja a várost kutatva a tökéletes menyegző helyszínt…)
A másik megoldás, az állítható gyűrű! Nem kell kielemezzem, szerintem mindenki ismeri, szuper találmány, és gyönyörű ékszerek vannak már ilyen formában!
Ha még mindig nagyon bizonytalan vagy, íme néhány karácsonyi klasszikus, amivel szinte képtelenség mellé lőni:
Színben: fekete, bordó, padlizsán lila, smaragdzöld, türkizkék, óarany- ezek a legtöbbet kutatott színek ékszerben, nagyon jól kombinálható, és szinte minden nőtípushoz passzol!
Formában:
• Nyaklánc: Egy kidolgozott szép medál, alkattól és stílustól függő lánc hosszal
• Fülbevaló: Klasszikus lógós: egy szálon lógó 2-3 – az ajándékozott hajszínével harmonizáló – gyöngy fülbevaló
• Gyűrű: Nyitott gyűrű, az előzőekben említett színekben, vagy azok kombinációjában
Összességében, mindig ajándékozz olyat, amiben legalább 70 százalékig biztos vagy, hogy örömet okozol. Ha nem tudod konkrétan, mit szeretne a másik, sajnos nehezen fogod magadtól kitalálni, ezért a már réges-rég bevált karácsonyi ékszervásárlási trükk, szerezz olyat, ami biztosan jól áll neki, tudja sokat hordani, hiszen pont megy a ruhatárához, és imádni fogja! És ami a legfontosabb, hogy ezáltal még jobban téged is!

Kóródi Dorottyka
Doreeenka ékszer

Oszd meg másokkal is