Készíts kézkrémet!

Ha szeretnéd, hogy kezed és lábad puha, ápolt legyen, készíts otthon természetes alapanyagokból álló krémet!

A méhviaszos krém az egyik legegyszerűbb természetes kozmetikum. Száraz bőrre, például kézre, sarokra, vagy bármilyen más kifejezetten száraz, erősen igénybe vett testfelületre kiváló.

Ha zuhanyzás után a felmelegedett, enyhén nedves bőrbe masszírozod bele, még hidratáló hatással is számolhatsz (az olajozó hatás mellett). Nem tartalmaz kőolaj származékot (mint a bolti krémek többsége), így bőrbarát, hatékony.

Hozzávalók:

– 400 g növényi olaj (pl. extra szűz olíva olaj)

– 75 g méhviasz (kapható például méhészeti boltokban. Bármilyen formában alkalmas a célra, hiszen a készítés során felolvasztjuk. A méhviasz gyertyák tisztábbak, mint a méhsejtes “műlép”. Bio minősítésű méhészetből származó méhviasz nehezebben szerezhető be, de természetesen ez tekinthető a leginkább vegyszermentesnek).

– 5-40 ml illóolaj (csírátlanító hatása miatt ajánljuk a teafa és levendula illóolajokat, de illat szempontjából tetszőlegesen választható, milyen fajtát használsz.)

– 1 evőkanál búzacsíra olaj (vagy E-vitamin. Elhagyható, az illóolajoknak köszönhetően hónapokig eláll búzacsíra/E-vitamin nélkül is).

Elkészítés:

Nagyon egyszerű. A növényi olajba tedd bele a méhviaszt, és lassan melegítsd (kíméletesebb vízfürdőn, gőz felett). Miután a méhviasz elolvadt, keverd össze alaposan a folyadékot, tedd hozzá az illóolajokat, (és búzacsíra olajat, E-vitamint). Öntsd tégelybe, és tedd félre egy napra. Ahogy hűl, fokozatosan megszilárdul.

Ha szép kis tégelybe teszed, ajándékba is adhatod!

okovolgy.hu

Oszd meg másokkal is