Laura Wattenberg 49 ország névadási statisztikáját összesítve arra a következtetésre jutott, hogy létezik egy lánynév, ami 9 helyen listavezető, 20 másikban a második vagy a harmadik helyen van, illetve ott szerepel a TOP25-ben a vizsgált országok kétharmadában – olvasható a JOY magazinban.

A tendencia ráadásul nem függ nyelvtől, vallástól vagy kulturális sajátosságoktól. Egyformán szeretik például a keresztények és a muszlimok.

Ez a név pedig nem más, mint a… Zsófia…avagy Sophia, Sofia, Sofie, stb.

– Leesett az állam, hogy hány különböző nyelven és kultúrában ejtik ki ennyire hasonlóan. Azt hiszem, ez rengeteget elmond a kulturális határok elmosódásáról – nyilatkozta Laura a Live Science magazinnak.

A kutató hozzátette, hogy mivel az olyan hatalmas országok, mint India vagy Kína nem adják közre a névadási statisztikáikat, az eredményeket inkább a nyugati világra kivetítve kell értelmezni.

A név görög eredetű, jelentése: bölcsesség. Névelemzés: A Zsófia rendkívül gyors, éles eszű, találékony gondolkodású személyiség lehet. Elemzőkészségére jellemző, hogy az élet misztériumának tényszerű megértésére törekszik. Szereti befejezni, aminek nekilátott anélkül, hogy közben mások zavarnák. Kedveli a rendet maga körül, és az életében minden tekintetben, igyekszik rendet tartani. Komolyan veszi az életet, és mivel nagyon érzékeny, ezért sokszor mély fájdalmat él meg. (Forrás: nevnapja.hu)

Ne felejtsd el megosztani!