Kb. 5-6 adag
Hozzávalók
Leveshez:
- 2 db nagyméretű édesburgonya, kb. 60-70 dkg, 2 cm-es kockára vágva
- 2 közepes fej sonka-, vagy fehérhagyma apróra vágva
- 4 közepes gerezd fokhagyma apróra vágva
- 7-8 dl kókuszital (light kókusztej)
- 1 mk kurkuma
- ½ mk őrölt cayenne bors
- ½ mk őrölt fehérbors
- 5-6 bazsalikom levél (+ díszítéshez)
- 1 tk só ízlés szerint
- 2 ek semleges ízű olaj (napraforgó, repce)
Sült csicserihez
- 1 db csicserikonzerv
- 2 ek olaj
- ¼ mk kurkuma
- ¼ mk őrölt cayenne bors
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk só
Elkészítés
- A csicseriborsót leszűrjük, és jól ösze keverjük a hozzávalókkal, hagyjuk az ízeket összeérni legalább 25-30 percig. A sütőt 180 fokra melegítjük, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 30 percig sütjük, 2-3-szor megkeverve. Akkor jó, mikor éppen roppanós a héja, de a belseje még puha.
- Olajon megfuttatjuk a hagymát (2-3 perc), majd a fokhagymát (1 perc), majd rászórjuk a fűszereket (kurkuma, borsfélék és só), majd pár másodperc után az édesburgonyát. Pirítjuk még 4-5 percet közepes lángon. Rászórjuk a tépkedett bazsalikom leveleket, és ahogy összeesett, felöntjük a kókuszitallal. Forrásig hevítjük, majd közepes lángon puhára főzzük (kb. 30 perc). Merülő mixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük. Ha túl sűrű lenne, ízlés szerint vízzel, vagy kókuszitallal higítjuk. Pürésítés után felforraljuk.
- Tálaláskor megszórjuk a fűszeres csicseriborsóval és friss bazsalikommal.
SzélnéBajor Ágnes