Amikor először kezdték használni a műanyag evőeszközöket, valószínűleg senki nem gondolta, hogy milyen gyorsan tért hódítanak majd, és hogy mekkora környezeti kárt okoznak…

Az indiai Bakeys cég által gyártott rizs, köles és búza evőeszközök előállítása nem költségesebb a műanyagnál, éppen ezért lehet, azon túl, hogy jópofa, valóban riválisa a világszerte elterjedt műanyag evőeszközöknek. Az evőeszközök evés után elfogyaszthatók, így egyáltalán nem keletkezik hulladék.

Ha azonban mégis a kidobás mellett döntünk, akkor sem okozunk nagy kárt a környezetben, hiszen egy hét alatt természetes módon teljesen lebomlanak. Felbontatlanul pedig akár 2-3 évig eltarthatók.

Az ehető evőeszközök semmilyen állati eredetű vagy mesterséges alapanyagot nem tartalmaznak, teljesen vegán élelmiszernek minősülnek, így vegetáriánusok is használhatják. A 100 százalékosan természetes alapanyagból készült evőeszközök előállításához csupán rizs-, köles-, vagy búzalisztet és vizet használnak.

Az ehető evőeszközök között, melyek alapvetően “natúr ízűek”, van néhány extra, fűszerezett változat is, mint például zöld fűszeres, paprikás, borsos, menta-gyömbérse vagy akár az édességhez jól passzoló fahéjas változat is.

Csupán az a kérdés, bevezetik-e valaha mondjuk a gyorséttermekben… Jó lenne, ha minél több helyen használnák, hiszen új, környezetbarát megoldás lehet a műanyag változat helyett.

(Forrás: impressmagazin.hu)

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!