A Servier Hungária francia gyógyszeripari vállalat magyar kutatóinak munkája nyomán klinikai fázisba kerül idén két olyan molekula, amely egyes daganatos betegségekben szenvedőknek újfajta gyógyulási lehetőséget jelenthet a jövőben.

A június 23-án tartott sajtótájékoztatón Jan-Frederic Kesselhut, a Servier Hungária vezérigazgatója azt mondta, az egyik molekulát az agresszív vérrák, a másikat pedig a végbélrák kezelésében használhatják.

Magyarországon magas a rákos elhalálozások aránya, ezen belül is a végbélrák a leggyakoribb halálok, így nagyon fontos, hogy új molekulákat találjanak a betegségek kezelésére.

Reményét fejezte ki, hogy a két új vegyület segítségével mindkét betegség, a végbélrák és a vérrák esetében növelni lehet a túlélés esélyét.

Hárommillió rákos betegre számítanak a következő évtizedben ez pedig kihívás elé fogja állítani a magyar ellátórendszert, és ebből a szempontból is kiemelkedő jelentőségű, ha olyan gyógyszerek és ellátási lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyek a lehető leghatékonyabban segítenek a betegeken. Ezek közé tartoznak azok az innovatív terápiák is, amelyeken a Servier is dolgozik.

(Forrás: MTI)