Wouter és Leen 2009-ben úgy döntöttek, vásárolnak egy öthektáros területet az Őrségben, Rönökön, Magyarország egyik legszebb részén. Az idilli pár különös ihletett adott a párnak és néhány évnyi tervezgetés után 2013-ban barátaik segítségével alig három hónap alatt építették meg a vendégházként is funkcionáló “hobbitházukat”.

A váz fagerendákból épült, tégla helyett fahasábokból, homokból és szalmából készültek a falak. Később a hobbitlak mellé felhúztak egy 6 fős, nádtetős vendégházat is.

hegytanya7-660x441

hegytanya12-660x438

A fiatal belga pár a birtokon a kezdetektől ökogazdálkodást folytat, és állatokat tart. Teljességgel önfenntartó életmódra tértek át: maguk termelik meg a zöldségeket, ráadásul semmilyen vegyszert nem használnak. Folyamatosan fejlesztenek, ma már laskagombát is termesztenek, és méhészetet is létrehoztak. Az sem meglepő, hogy a bort, sört, szörpöt és sajtokat is saját maguk állítják elő.

hegytanya11-660x438

hegytanya9-660x438

hegytanya8-660x495

A vizet kútból nyerik, napelemek szolgáltatják az áramot, komposzt-WC-t használnak, zuhanyzójuk fatüzelésű – romantikus, “nomád” életmód ez a javából!

A hobbitház idegenforgalmi célokat is szolgál, a magyar pénztárcának talán kicsit borsos áron. Más megközelítésből viszont azt is mondhatjuk, hogy a minőséget meg kell fizetni. Rönökön, a természet lágy ölén kategóriájában biztosan színvonalas pihenés vár a megfáradt vándorra.