Sajnos az élelem elosztása a világban finoman szólva sem tökéletes. Az az irgalmatlan ételmennyiség például az az USA-ban a szemétbe kerül, ha megfelelő helyre jutna, millió éhezőt lehetne vele etetni!

A German Pulse nevű lap beszámolója szerint Németországban néhány étterem úgy döntött, nem erőlködik tovább tájékoztató kampányokkal, amelyek az  elképesztő mértékű élelmiszer-pazarlás ellen harcolnak, hanem egyszerűen, büntetést fizettet azokkal akik nem fogyasszák el a kiválasztott ételt!

A legtöbb probléma, a fix áron kínált svédasztalos étkezéseknél volt tapasztalható, hisz igen sűrűn megesett, hogy teljesen feleslegesen pakolták tele a tányérokat, noha teljesen elfogyasztani nem tudták az ételt!

Hogy mennyi a büntetés? A hírek szerint azért ez nem olyan “vészes” és inkább figyelmeztető jellege van, 1-2 eurót kell fizetni-e annak, aki maradékot hagy a tányérján. Legfőképpen ázsiai éttermekben próbálkoznak ezzel, de más éttermek is gondolkodnak a “büntetés” bevezetésén!

Egy konkrét adat ellenben már van! A stuttgarti Youki étterem tulajdonosa arról számolt be, hogy már 1000 euró gyűlt össze.

A pénzt a rászorulóknak juttatják el.

(Forrás: diabetika.hu)

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!