Megvezetett fogyni vágyók

Mindig sokkol, amikor a médiában azt látom, hogy a fogyni vágyó embereket megvezetik olyan ajánlatokkal, amik nélkülözik az egészséges táplálkozást és mozgást, mégis csodás eredményeket ígérnek. ILYEN NINCS! A probléma az hogy mindent lemondás nélkül akarunk elérni! A ma emberének alapvető hibája, melyek túlsúlyhoz vezetnek:
− Többszörösét eszi annak, amire teste fenntartása érdekében szükséges lenne.
− Minőségtelen, finomított, tápanyagban szegény,egészségtelen dolgokat eszik.-
− A táplálkozás mennyiségi és időbeli elosztása helytelen.
− -Ész nélkül eszik, mindent mindennel kombinálva.-
− Mindenek felett pedig lusta, és nem mozog.
Minden feltételünk adott, hogy komolyan elhízzunk,betegségre tegyünk szert, felboruljon a szervezetünk minden létfontosságú működési rendszere, egyensúlya. No és miből élnek a szemfényvesztők?! Kihasználva az emberek kontrollálatlanságát és lustaságát, óriási összegért felajánlanak különböző ételeket, étrendkiegészítőket, folyamatokat, amikkel ki tudod kerülni a mozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást:
− Gyors diéták! 2 hét alatt lefogyhatsz x kilót mozgás nélkül. Na erről az ostobaságról jobb nem is beszélni. Köztudott, mi a hatása a hirtelen fogyásnak, a téma már elcsépelt. A lényeg, hogy semmi tartós eredménye nincs.
− – Vegyél be ezt-azt, ami elveszi az étvágyad, leköti a zsírt, bepörgeti az emésztést, stb. Egy természetellenes anyag, ami felborítja a szervezet működését, elvégzi helyetted,amit a testnek kellene. Így arra ösztönzi a szervezeted, hogy még jobban leálljon a természetes anyagcserefolyamatról, függővé téve a testet a bevitt anyagtól, mivel már anélkül nem fogja tudni ellátni anyagcserefunkciót.
− – Szívasd le magadról a zsírt! Tök jó, csak épp pár hónap alatt visszarakódik, ha nem változtatsz az életmódodon,
nem beszélve arról, hogy a szíveden, a belső szerveiden ottmarad a zsírlerakódás. Megint gazdagabb lett egy plasztikai sebész általad…
− – Tegyél magadra drótokat, amik helyetted mozgatják az izmaidat. Hűűű… ez nagyon komoly. Ha valaki kicsit foglalkozik az ájurvédával, tudja, hogy van energetikai rendszerünk is, amire ez az elektrosokk olyan rossz hatással lehet, hogy nem is gondolnánk. Ezek a divatos gépek komoly károkat okozhatnak energetikai rendszerünkben.
Sorolhatnám a számos szemfényvesztő, ideiglenes eredménnyel rendelkező, egészségtelenebbnél egészségtelenebb folyamatot, de inkább elárulom: nincsenek csodák.
A szép külső, az egészséges szervezet és mentális állapot csak egy hosszantartó, folyamatos egészséges életmód, táplálkozás és mozgás eredménye lehet! Az egészség nem más, mint egy életmód és egy tudatállapot! Hogy mit tegyél, hogy egészséges és szép legyél?
– Táplálkozz egészségesen
– Naponta 5-6-szor egyél, keveset. Este 6 után ha lehet, már ne egyél.- Igyál sok tiszta vizet.
– Hetente 3-4-szer mozogj legalább egy órát. Jógázz!
Nitai
http://nitayoga.com/

Oszd meg másokkal is