Mi kell a gyógyuláshoz?

Van, amikor a tested vagy lelked gyógyulást követel. A tested beteg, vagy megbántottak, áldozatnak érzed magad. Jobb ezekből hamar kimászni, mielőtt nagyobb gond lesz. Eljutottál oda, hogy változtatni kellene, de hogyan?

1.
A legfontosabb, hogy hidd el, képes vagy a változásra! Menni fog! Hinned kell a gyógyulásodban! Nem arról van szó, hogy megpróbálsz hinni, hanem valóban hinned kell. Ez egy érzés, nem elgondolás, hogy akkor mostantól hiszem. Meg kell találnod a hited!

2.
Támogató közeg. Szükséged van arra, hogy legyen melletted legalább egy személy, aki megérti, átérzi min mész keresztül, és tud támogatni. Nem csak mondja, hogy melletted van. Olyan ember kell, aki tudja, mikor kell csak hallgatnia, mikor kell csak csendben ülnie az ágyad mellett, vagy mikor hozzon egy pizzát és egy dvd-t, ami felvidít.

3.
Töltödés. Bármi bajod is van, ha ugyanúgy pörögsz, mint előtte, és nem szánsz több időt magadra, nem figyelsz oda a tested lelked jelzéseire, akkor előbb utóbb az élet bele fog kényszeríteni abba, hogy odafigyelj. Ezért inkább azt tanácsolom, hogy a pihenés, kikapcsolódás, töltődés legyen mindig a prioritások között az életedben. Ez nem önzőség, és nem hedonizmus! Meg kell teremteni az egyensúlyt a munka, kötelesség, és töltődés között.

4.
Gondolatcenzúra. Figyeld meg a gondolataidat, és kérdezd meg magadtól, hogy ezek a gondolatok előrébb visznek-e, vagy sem. Ha nem, akkor alakítsd át őket, vagy száműzd magadtól. Sok ember szíve tele van haraggal, düh tombol bennük, állandóan morognak stb. Vedd észre, ha neked is vannak ilyenek az életedben, és próbáld őket elcsípni, kiiktatni. Ha nehezedre esik a gondolataidra figyelni, akkor először figyeld meg a szavaidat. Miket mondasz? Hogyan beszélsz? Mik a visszatérő „sztorik” az életedben, amiket újra és újra elmesélsz? Vajon napokig meséled ugyanazt, és morogsz rajta? Vagy akár hetekig? Ideje abbahagyni. Helyezd át a problémaközpontú hozzáállásod fókuszát a megoldásra, és koncentrálj arra.

5.
Ha magadon is végzed a negativitás „takarítást”, az szuper, de végezd el a környezeteden is. Ne hagyd, hogy rabolják az energiáidat! Engedd be a szeretetet, örömöt, békét, hálát, mosolyt, támogatást, ez fontos. Legyen szűrőd, hogy mit engedsz be, mi az ami szolgál téged, és mi nem. Ne felejtsd, az, ahogy veled bánnak, az ő karmájuk, ahogy azonban te reagálsz rá, az meg a tiéd.

6.
Tedd rendbe a fizikai környezetedet is! Ha te is mindent megtartasz, felhalmozol, és gyűjtögetsz, akkor ugyanez megy végbe a lelkedben is, ott is gyűjtögeted a már nem szolgáló dolgokat, sérelmeket stb., és ez végül testi tünetekhez is vezethet, ha nem kapcsolsz idejében. Teremts egy harmonikus otthont, ahová már belépni is jó, ahol azonnal érezni, hogy szeretet és béke van a házban. Nem azt mondom, hogy minden energiádat arra használd, hogy csillogjon-villogjon a ház 2-3 gyerekkel is. Ez ugyanis még akkor sem hiszem, hogy menni fog, ha van takarítónőd… A lényeg, a hangulat. Ha nem megy, akkor legalább egy kis kuckó legyen, ahol ez megvalósul. Aztán ez a kuckó legyen egyre nagyobb. Egy szoba, kettő, nappali stb. Ha már halad, az is nagyon jó. A káosz sem kívül, sem belül nem jó hosszú távon.
Teremtsd meg azt az életet, amire vágysz! Gyógyulj meg testileg, lelkileg, és szárnyalj! Képes vagy rá!

Szeretettel:
Lili Zsuzsi

Oszd meg másokkal is