Néhány gondolat a valódi szeretetről

Bármit is csinálj, bárhol is legyél, mindegy hány éves vagy – SZERESS!

Értsd meg, de még jobb, ha ráérzel arra, hogy a szeretet igen is csodákra képes! Képes meggyógyítani és életre kelteni az elszürkült kapcsolatokat, képes összekovácsolni a szétesőfélben lévő családokat, képes kinyitni a szemedet, hogy ráláthass arra, ami igazán fontos a nagyon fontosnak vélt dolgok áradatának homályában. Képessé tesz arra, hogy igazán élhesd az életedet.
A nagybetűs SZERETET nem vár viszonzást, akkor is van, ha nem kap cserébe semmit. Nem rója fel a hibákat, a gyengeségeket, úgy szeret mindent és mindenkit, ahogy van. Nem vádol, nem hibáztat. Ismeri a világ tükör törvényét, ezért tudja, hogy MINDEN csak belülről változhat meg. Ez a szeretet nem csap át gyűlöletbe, mert nem az egótól származik, nem a gondolataidból táplálkozó érzelem ez, hanem valami egészen más. A lelked legmélyéről érkezik.
Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik, „szeretlek”, „sajnálom”, „bocsáss meg”, „kérlek”, „köszönöm”, és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz.
Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet, hogy kifejezhesd érzéseidet szavakban is!
Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked!
A szeretet mely életet ad, a szeretet mely gyilkol.
A tudatlanság világában szinte elválaszthatatlan a szeretet a birtoklás fogalmától, holott nem is szabadna egy lapon emlegetni e két szót. Az ember tévesen, tudattalanul a birtoklást nevezi szeretetnek.
Aki igazán szeret, az nem birtokolja, hanem útjára engedi, útján segíti a szeretett személyt. Ha igazán szeretsz, tudod, hogy ő csak annyira a tiéd, mint mindenkié, akinek épp szüksége van az ő közelségére, az ő jelenlétére, az ő szeretetére. Ha valamit, vagy valakit birtokolni akarsz, Istent káromlod, valahányszor a szeretet szó elhagyja ajkaidat.
Az, hogy miért lehetünk hálásak, attól is függ, mennyire vagyunk tudatában annak, hogy mások hogyan szenvednek, éheznek vagy milyen rosszul megy a soruk.
Bizony sok mindenért hálát kell(ene) adnunk, amit természetesnek veszünk. Pl. hogy élünk, nem kell éheznünk, egészségesek lehetünk, vannak mások, akik szeretnek minket… Ezek a valódi értékek, és ezeket meg kell becsülnünk!
Lehetőségeink szerint segítsünk mások nyomorán!
„Az élet igazságtalan velem.” Ha így érzed, gondolkodj el rajta, hogy mennyi mindened megvan, ami másoknak elérhetetlen! Lehetne rosszabb életed is, örülj annak amid van!

Nagy Péter

Oszd meg másokkal is