Hozzávalók:
Tészta:
- 2 maréknyi beáztatott dió
- 5 evőkanál őrölt zabpehely
- 3 evőkanál zabkorpa
- 3 evőkanál nyers hajdinaliszt
- 2 evőkanál beáztatott mazsola
- 3 evőkanál kókuszreszelék (előre beáztattam)
- kevés méz
- citromlé
- kevés víz, ha kell
Krém:
- 50 dkg sárgabarack
- méz
- útifűmaghéj
- kevés méz, ha kell
- kevés citromlé
Csokimáz:
- kevés kakaóvaj
- kevés kókuszzsír
- bio kakaó vagy karob por
Elkészítése:
A diót, mazsolát, kókuszreszeléket kevés vízzel összeturmixolom, majd hozzáteszem a többi összetevőt. Mindenből annyit teszek hozzá, hogy tészta keménységet kapjak. A tésztát egy tepsi aljába tettem.
A krémhez a sárgabarackot kevés vízzel összeturmixoltam, majd hozzátettem a többi hozzávalót és a tésztára tettem. Betettem a hűtőbe egy éjszakára és másnap kapta meg a mázat.
A mázhoz vízgőz felett összemelegítettem az összetevőket és a sütire tettem, majd visszatettem a hűtőbe. Tálaláskor felszeleteltem és porcukor helyett darált kókuszreszelékkel hintettem meg!
Nagyné Szalai Melinda
http://melinda-angel.blogspot.hu