Hozzávalók:
20 dkg gesztenyeliszt
1 csipet só
2 kávéskanál útifűmaghéj
3 evőkanál min. 15 %-os kakaópor
15 dkg mazsola+1,5 dl víz
10 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál kókuszzsír
1 banán karikákra vágva
Elkészítése:
• A mazsolát vízbe áztatjuk, majd 15 perc múlva leöntjük róla a vizet.
• A mazsolát 1,5 dl friss vízzel együtt turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk.
• A gesztenyelisztet a sóval, útifűmaghéjjal, kakaóporral, kókuszreszelékkel összekeverjük, majd elmorzsoljuk a kókuszsírral és hozzáöntjük a mazsolás turmixot.
• Összegyúrjuk.
• Kisebb (15-20 cm átmérőjű) tortaformába nyomkodjuk. Ráhelyezzük a banánkarikákat.
• Kis időre hűtőbe tesszük.
Kálmán Renáta / lettudatos.com