Ezzel az egészséges, nyers sütivel kívánok nagyon boldog, meghitt karácsonyt!
Az alapja sima gyümölcslap:
- 2 db banán
- 4 db édes alma
- 1 kanál citromlé
Elkészítése:
Összeturmixoljuk őket, és 9-11 órán keresztül aszaljuk. Mivel nekem kerek az aszalógépem, ehhez pedig téglalap alakú alap kell. a sütőben csináltam 100 fokon, nyitott ajtónál. Így lesz egy 24x30cm-es tortalapunk.
A tölteléket a legegyszerűbben oldottam meg, bio gesztenyekrémbe tettem még mazsolát, és azzal töltöttem meg. Feltekertem, hústűvel rögzítettem, és pár órát pihent a hűtőben. Aztán már ki lehet venni a hústűt, megtartja a formáját és fel lehet szeletelni. Próbáljátok ki! Ha van kész tortalapotok, pár perc alatt elkészül a finomság.
Kállay Ildikó
eletkert.wordpress.com