A Haszon magazin összeállította a legjobb száz orvos listáját a szakmabeliek véleménye alapján. Szakorvorvosokat, kórházigazgatókat, intézetvezetőket kértek fel arra, hogy nyilatkozzanak az általuk legjobbnak vélt orvosokról. A gyógyszergyártók véleménye nem befolyásolta a listát, sőt még pénzzel sem lehetett befolyásolni a rangsort.

A lista összeállításakor számításba vették a külföldi tanulmányokat, kutatásokat, továbbképzéseket. Az összeállítás alapján a legjobb orvosok kétharmada a fővárosban praktizál. Örülhetünk annak, hogy csak 1-2 olyan doktor akad közülük, akik kizárólak magánpraxist folytatnak, a többiek a közegészségügyben is dolgoznak.

Az onkológia három legnagyobb szaktekintélye: Prof. Dr. Bodoky György (Szent István és Szent László Kórház, Onkológiai Centrum), Dr. Mátrai Zoltán (Országos Onkológiai Intézet) és Prof. Dr. Masszi Tamás (Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinika).

A pszichiátriai kezelés legjobb szakemberei: Dr. Bender Zsuzsanna (Szigetvári Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály), Dr. Frecska Ede (Debreceni Egyetem Pszichiátriai Klinika) vagy Dr. Harangozó Judit (Semmelweis Egyetem Közösségi Pszichiátriai Centrum).

A váll- térd- boka- és csípőspecialisták legjobbjai: Dr. Abkarovits Géza (Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház, Baleseti Sebészet), Dr. Hangody László (Uzsoki Utcai Kórház Ortopéd-traumatológiai Osztály) és Prof. Dr. Szabó István (Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Ortopédiai Osztály).

(Forrás: Hasznon magazin)

Ne felejtsd el megosztani, hogy máshoz is eljuthasson!