Ősszel se mondj le róla!

AZ ÉKSZERHORDÁS NEM IDŐJÁRÁSFÜGGŐ!
Azt vettem észre, ahogy beköszönt a picit rosszabb idő, már nem is vagyunk olyan merész ékszerezők, lekerülnek a gyűrűk az ujjakról, a láncok a nyakakból és a csüngők a fülekből. Eddig nem tudtam mire vélni ezt a dolgot, mert én nem csak csinálni, hanem hordani is szeretem az ékszereket. Nem befolyásol ebben semmi, bár néha kicsit túlzásba is viszem, képes vagyok csak azért lefagyasztani télen a kezem és nem felvenni kesztyűt, mert a ruhámhoz megy az éppen aktuális kedvenc gyűrűm, és a szettem is így találtam ki reggel. Nekem nem parancsolhat semmiféle időjárás… de ez már csak a saját elvetemült megszállottságom persze!
Nos, megkérdeztem néhány kedves ismerősömet, hogy is van ez náluk, és kiderült, bizony- bizony, ilyenkor, és ahogy haladunk a keményebb hidegek felé, egyre inkább kerülnek be ékszereik a ládikókba téli álmot aludni. És hogy miért? A válasz mindenhol ugyanaz volt: a fülbevalót kinyomja a fülemből a sál, ugyanez eltakarja a nyakláncom, a karkötő zavar a kabát alatt, a gyűrűs kezemet nem tudom betenni a zsebembe és nem tudok rá kesztyűt húzni, stb. Az igazság az, hogy ebben az időszakban több is a kiegészítőnk, így egyre kevésbé villan be a „meztelen vagyok ékszer nélkül” érzés, hiszen ott vannak a sálak, kesztyűk, sapkák amik már önmagukban is mutatósak lehetnek.
Ennek ellenére nem kell lemondanunk kis kedvenceinkről, sőt, csak válasszunk okosan, a többi kiegészítőnkkel harmonizáló ékszert, figyeljünk a formákra, és a típusokra. Ebben az időszakban érdemes nyakláncból egyrészt a hosszabb fajtákat választani, ami kilóg a sálunk alól, a kerekebb nyakú vagy garbó meleg pulcsinkhoz pedig aggathatunk egy dominánsabb, elütő színű nyakéket. Fülbevalóból bármilyet választhatunk, én szeretem a sapka–sál–hatalmas fülbevaló kombinációt, ez persze ízlés dolga, de amire mindig érdemes figyelni: vagy használjunk szilikon fülbevaló hátat, amit persze mindenki, akinek valaha már volt köze hozzá tud, hogy mennyire könnyű elhagyni, és mivel szilikon, nincs az a sasszem férj, aki megtalálja, de alapvetően praktikus találmány. Én az egyszerűbb és költséghatékony megoldást szoktam alkalmazni, szépen bedugom a fülembe a fülbevalót, majd az akasztó részt óvatosan összenyomom a fülemen úgy, hogy ne vágjon, de ne is tudjon ficeregni. Karkötőből most ne a vastag fát vegyük elő, hanem a vékonyabbakat, amiből akár többet is felvehetünk, vagy széles fémet, ami szépen ráfekszik a kezünkre, és nem lesz egy hatalmas kinövés a kabátba bújtatott karunkon. Gyűrű témában nem vagyok hiteles az előbb említettek miatt, de alapvetően ha nem lennék gyűrű mániás, a nem magas, hanem inkább szélesebb fajtákat választanám, amivel kényelmesen melengethetem a kezem a zsebemben, vagy máséban.
Amit még összességében érdemes figyelembe venni, főleg bizsuknál, hogy cseppálló ékszert válasszunk, hiszen ősz van, bármikor kimaradhat egy járat és bőrig ázhatunk. Figyelnünk kell a színek harmóniájára, és mivel több a kiegészítőnk, soha ne vigyük túlzásba, a kevesebb most is, mint mindig, több. Elég egy szép fülbevaló vagy nyaklánc, tartalékoljuk a cicomázó energiáinkat a karácsonyfa díszítésére, mert nincs is az olyan messze mint hinnénk.

Kóródi Dorottya
Doreeenka Jewellery

Oszd meg másokkal is