Panaszmentes nap

Minden egyes nap több tízezer gondolat suhan át a fejünkben, legtöbb jön és megy, nagyon nehéz őket akár követni is, sőt, lehetetlen. Amire viszont jóval könnyebb odafigyelnünk, azok a szavaink. Ugyan a gondolatainknak is hatalmas teremtőereje van, de a szavaink szinte determinálják azokat. A gondolatból szó lesz, a szavakból tettek, és a tetteknek meglesz a következménye is. Ha szeretnéd, hogy pozitív kimenetelű legyen egy-egy cselekedeted, vagy az egész életedet járja át a szeretet, siker, boldogság, akkor oda kell figyelned a szavaidra, később pedig a gondolataidra is.
Mai gyakorlatunk nagyon egyszerű. Egész nap figyeld, hogy mit mondasz, és ha panaszkodnál, vagy negatív sztorizásba kezdenél, akkor hagyd azonnal abba, és keress valamit, amiért hálás lehetsz. Mondj köszönetet. Tudom, ez az egész nagyon furcsa lesz, hiszen benne vagy a saját kis drámádban, nehéz ellenállni, hogy ne mondogasd, ismételgesd, még akkor is, ha csak egy napról van szó. De próbáld ki, hogy mi lenne, ha a mai nap nem erről a drámáról szólna! Mi lenne, ha tényleg csak a most, a mai nap számítana? Ha úgy döntenél, hogy jól akarod érezni magad, és ezért leállítod magad, mikor negatív gondolatok, érzések, szavak a hatalmukba akarnak keríteni.
Próbáld ki! Csak egy napra! Ez az egy nap legyen: MA!
Mit fogsz tapasztalni? Valószínűleg azon kapod majd magad akár többször is, hogy panaszkodsz, sajnáltatod magad vagy negatív vagy. Azaz már benne vagy a szituban. Sebaj, amint észreveszed, hagyd abba, és zárd le. „Na de mindegy is, kár erre időt és energiát pazarolni.” Majd folytasd valami számodra kedves témával. Akár most is, ahogy ezeket a sorokat olvasod, elgondolkodhatnál egy percre azon, hogy mi az, amiről szívesen beszélnél, és ami pozitív lenne számodra, jól éreznéd magad attól, hogy megosztod mással. Legyen ez a Jolly Joker témád! Vesd be rögtön, hogy áthangoljon, ha negatív dolgokról kezdenél beszélni. Legyen több Jolly Joker témád is!
Az is jó megoldás, ha a beszélgetőpartneredet kezded beszéltetni egy számára aktuális és boldog eseményről, amiről tudsz. Azaz próbáld tényleg pozitív irányba terelni a beszélgetést! Nehogy aztán az legyen, hogy te befejezted a panaszkodást, és mint egy stafétabotot, átadod a másiknak, és hallgatod a siránkozásait. A cél, hogy mindketten pozitív érzetekkel váljatok el egymástól, és nem azért, mert valamelyikőtök jól kipanaszkodhatta végre magát, hanem azért, mert kellemes és feltöltő élményben volt részetek.
Este, mielőtt elaludnál, hunyd be a szemed, vegyél néhány mély lélegzetet, majd képzeld el, ahogy egy fekete lufiba betömködöd a problémáidat. Kösd be jó szorosra ezt a lufit, és öleld magadhoz. Adj hálát, hogy az életedet szolgálta eddig ez a probléma, köszönd meg, hogy jelen volt, és segített neked! Töltsd fel szeretettel a lufidat, lásd, ahogy a fekete szín csodaszép csillogó fehérré változik, és elkezd emelkedni. Fogj egy ollót a képzeletedben, és vágd el a zsinórt, és nézd, ahogy egyre messzebb és messzebb kerül ez a lufi, majd eltűnik az égen. Érezd át az elengedés felszabadító érzését, és gondolj szeretettel és hálával az elmúlt időszakra. Legyél kész egy új fejezetre az életedben, egy boldogságban, szeretetben gazdag csodálatos időszakra!
Ismételd meg ezt a napot annyiszor, ahányszor csak szükségét érzed! A legjobb, ha szokásoddá válik, hogy uralod a szavaidat, ami később már annyira természetes lesz, hogy megszűnik a panaszkodó, negatív hozzáállásod a dolgokhoz. Az élet ad nehéz feladatokat, ez van. Az azonban rajtad múlik, hogyan éled meg. Jobb a jót látni mindenben, mint a rosszat. Nem kell tagadni a problémákat, nem erről van szó, és nem is kell lebegni egy hazug „pozitívnak kell lennem” állapotban. A lényeg, hogy az aggodalmaidat, negativitásodat annyira csökkentsd, amennyire lehet, hogy a jelenben boldog tudj lenni, és teljes életet ÉLNI!
Csodás napokat kívánok!

Szeretettel:

Lilyogini
lilyogini.hu

Oszd meg másokkal is