Hozzávalók:
- 15 dkg soba tészta (hajdina liszttel készült)
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 nagy marék kesudió
- 1 nagyobb sárgarépa
- 3 szál angol zeller
- kis darab kelkáposzta vagy kínai kel
- szójaszósz
- rizsecet
- szecsuáni bors
- chili pehely
A zöldségek előkészítésével kezdtem: a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeltem, az angol zellert és a káposztát pedig felszeleteltem.
A tésztát sós vízben 2-3 perc alatt megfőztem, majd szűrőben hagytam lecsepegni.
A wokba kevés olajat öntöttem, erre dobtam a reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát és a chili pelyhet. Néhény keverés után a szecsuáni borsot is beleszórtam, és már ment is rá először a sárgarépa, utána a zeller és a káposzta, végül a kesudió is. Pár perces pirítás után hozzáadtam a szójaszószt (a világos jobb, mert nem színezi el az ételt) és a rizsecetet.
Elkevertem, ráborítottam a tésztát és jól összeforgattam.
Pillanatok alatt kész, rizstésztával vagy wokhoz való tésztával ugyanígy készülhet. A soba tészta nagyon kiadós, a 15 dkg két hatalmas adaghoz volt elegendő. Kicsit diós-kesernyés ízével különlegessé tette az ételt.
Jó étvágyat !
Fűszermánia Gabi
https://fuszermania.blogspot.hu/