Nagyszerű vendégváró sütemény, mely annál jobb, minél többet áll a hűtőben. Bár nem hajtogatott tészta, nagyon szép magasra emelkedik, egészen úgy néz ki, mintha hajtogatva lenne.
Hozzávalók: 50 dkg liszt; 50 dkg túró; 50 dkg vaj; 3 kk só. A tetejére: 1/2 dl tej; 1 dkg vaj; némi köménymag
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, a tésztát meghintjük liszttel és nejlonzacskóba tesszük. Legalább egy napig, de akár kettőig is a hűtőben pihentetjük. Sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből és ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tejben felolvasztjuk az 1 dkg vajat, majd kicsit hűlni hagyjuk. Amikor dermedni kezd, megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Ezután fogjuk a köménymagot és megszórjuk vele a tetejét. Finoman meghintjük sóval, kicsit lenyomkodjuk a köményt, és az egészet ujjnyi csíkokra, majd tetszőleges hosszúságú rudacskákra vágjuk. Kikent tepsibe tesszük a rudakat, majd halványbarnára sütjük.