Spenót- vagy mángoldpakora

Spenótból remek pakorát (bundázott zöldséget) lehet készíteni. Nagyon gyors, finom és látványos csemege. Tökéletes vendégváró vagy ízletes vacsora. Készíthetünk hozzá petrezselymes újkrumplit, esetleg krumplipürét, vagy valamilyen joghurtos, tejfölös mártást.

Hozzávalók:
80-100 nagyobb spenótlevél vagy mángold, 1,6 dl csicseriborsóliszt, 2,5 dl víz, 1/2 kk asafoetida, ½ kk kurkuma, 2 kk só, olaj a sütéshez

A spenótleveleket egyesével jól megmossuk, közben vigyázunk, hogy ne törjük össze őket. Amennyire lehetséges, szárítsuk meg. Egy tálban összekeverjük a csicseriborsólisztet a sóval, az asafoetidával és a kurkumával. Lassanként hozzáadjuk a vizet, és simára keverjük. Sűrű tésztának kell lennie, ami könnyen a spenóton marad. Felforrósítjuk az olajat, egymásra teszünk 5-6 spenótlevelet, belemártjuk őket a tésztába, majd az olajba rakjuk és aranyszínűre sütjük.

Kiegészítés: ha nem kapunk jó minőségű csicseriborsólisztet, elkészíthetjük sárgaborsólisztből is, de akkor a megadott liszt harmadát finomliszttel helyettesítjük.

Forrás: Hemangi / www.vegavarazs.hu

Oszd meg másokkal is