Spenótból remek pakorát (bundázott zöldséget) lehet készíteni. Nagyon gyors, finom és látványos csemege. Tökéletes vendégváró vagy ízletes vacsora. Készíthetünk hozzá petrezselymes újkrumplit, esetleg krumplipürét, vagy valamilyen joghurtos, tejfölös mártást.
Hozzávalók:
80-100 nagyobb spenótlevél vagy mángold, 1,6 dl csicseriborsóliszt, 2,5 dl víz, 1/2 kk asafoetida, ½ kk kurkuma, 2 kk só, olaj a sütéshez
A spenótleveleket egyesével jól megmossuk, közben vigyázunk, hogy ne törjük össze őket. Amennyire lehetséges, szárítsuk meg. Egy tálban összekeverjük a csicseriborsólisztet a sóval, az asafoetidával és a kurkumával. Lassanként hozzáadjuk a vizet, és simára keverjük. Sűrű tésztának kell lennie, ami könnyen a spenóton marad. Felforrósítjuk az olajat, egymásra teszünk 5-6 spenótlevelet, belemártjuk őket a tésztába, majd az olajba rakjuk és aranyszínűre sütjük.
Kiegészítés: ha nem kapunk jó minőségű csicseriborsólisztet, elkészíthetjük sárgaborsólisztből is, de akkor a megadott liszt harmadát finomliszttel helyettesítjük.
Forrás: Hemangi / www.vegavarazs.hu