Szabadságra vágysz?

„Nem a körülmények teremtik az embert; az ember teremti a körülményeket.”
(Benjamin Disraeli)

Minden ember rendelkezik egy képességgel, ami mindenkiben egyenlő mértékben van meg, akár tud róla, akár nem. Ez pedig nem más, mint valaminek a létrehozása. Nem létezik olyan, aki jobb benne vagy kevésbé jó másoknál. Mindenkinél ugyanúgy műküdik. A különbség csupán abban rejlik, hogy tudatában vagyunk-e ennek a képességnek vagy sem. Jelenlegi körülményeidet te magad teremtetted. Sokak számára ezt igen nehéz elfogadni, főleg a kedvezőtlen dolgok miatt, és azért, mert nem értik, hogy mi minek a következtében alakult ki. Nem is kell.
Fogadd el, hogy így van, mint ahogy elfogadod a gravitációt már azelőtt, hogy egyáltalán képes lennél megérteni azt. Ha így teszel, akkor máris egy lépéssel közelebb juttatod magad a saját szabadságodhoz. Hiszen miért is beszél egyáltalán valaki szabadságról addig, amíg a körülmények áldozatának tekinti magát? A szabadsághoz hozzátartozik, hogy bármit megtehetsz, amit csak el tudsz képzelni, és mindenki ilyen szabadságra vágyik. Mindenkinek azt javaslom, hogy ne érje be kevesebbel, hiszen mindannyian képesek vagyunk erre. Kezdj el dolgozni itt és most azon, hogy pontosan azt érd el, amit szeretnél, függetlenül attól, hogy mi az, és jusson eszedbe; ahhoz, hogy olyasvalamid legyen, amid sosem volt, olyasmit kell tenned, amit sosem tettél meg. Ahogy George Bernard Shaw mondta:
“Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy reggel felkelnek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik őket!”

Eredményes teremtést kívánok mindenkinek!

Szabó Andor

Oszd meg másokkal is