Szilvában az egészség

A Berlini Egyetemen nemrég elvégzett kutatás szerint azok az emberek, akik három héten keresztül, naponta legkevesebb hat szem szilvát elfogyasztanak, megelőzhetik a csontbetegségeket, csökkenthetik a magas koleszterinszintet.

A szilva egyáltalán nem kalóriadús, egy szem mindössze 30 kalóriát tartalmaz.

Szerepet játszhat a szívet érintő betegségek megelőzésében: A szilva ugyanis zsírokban szegény, egy darabban 0,2 gramm természetes zsír található, ami ráadásul nem is telített, amely a keringési rendszernek is gondot okoz ugyebár.

A nyers gyümölcs tele van egészséges szénhidráttal, azonban vigyázni kell a szárított változattal, mert ebben már a szénhidrát mértéke igencsak magas, ezért óvatosan kell fogyasztani, hiszen hosszabb távon megemelkedhet a vércukorszint.

C-vitamint is nagy mennyiségben tartalmaz, a napi szükséglet 7 százalékát fedezi egy szilva.

Jó étvágyat!

(Forrás: filantropikum.com)

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Oszd meg másokkal is