Hozzávalók:
- 1 db norilap
- 1 evőkanálnyi főtt rizs
- 1 csík répa julienre vágva
- 1 csík apróra vágott petrezselyem és póréhagyma
- 1 ek. mogyoróolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet tárkony
Fogtam a norilapot, és a fényes felével lefelé, ráraktam egy makisura (szusitekerő). Ha ez nincs, jó a gyékény alátét, vagy zsírpapír is. Bevizeztem a nori minden oldalát körben 2 cm szélességben. Középre fél cm vastagon egyenletesen elhelyeztem a rizst, a közepére pedig egy csíkban a répát, a tetejére a petrezselymes pórét. A szusitekerő segítségével feltekertem, és a vizes szélüknél összeragasztottam az oldalakat. Ezután felszeleteltem és tányérra raktam.
Kállay Ildikó
eletkert.wordpress.com