Találd ki a saját hálaimádat!

Sok helyen olvastuk már, de nem elég sokszor, hogy igenis, a hála a boldogság egyik fő eszköze.

Itt most nem arról van szó, hogy akkor legyünk hálásak, ha valami fényes, szép dolog történik velünk, hanem éppen ellenkezőleg.

Az az igazán lélekemelő dolog, amikor vagy olyan dolog miatt vagyunk „előre” hálásak, amit ugyan nagyon szeretnénk az életünkben, és még nem történt meg, vagy egy számunkra kimondottan kellemetlen tapasztalatot jelentő élethelyzetért mondunk hálát.

De ugyan miért is mondanánk hálát egy kel­lemetlen helyzet miatt? Hiszen az a „szokás” hogy ilyenkor inkább felháborodunk , izzunk a méregtől, vagy éppen félünk, aggódunk és szorongunk.

A jó hír az, hogy ha a kellemetlen dolgok miatt mondunk hálát, és elkezdjük befogadni, majdhogynem szeretni azt, amit életünkbe vonzottunk ( mert minden eseményt magunk vonzunk, akár tudatosan, akár „véletlenül” –akkor a rezgésed kicsit elkezd emelkedni felfelé . Máris egy kellemesebb csatornára váltasz, viszont ezt csak tudatosan tudod megtenni.

Nem szabad engedni a nyomott, lehangolt életérzésnek, ami azt súgja, hogy most félni kell, kétségbeesni, és átadni magunkat a helyzetnek, mert úgysem tehetünk semmi mást! Ez nem így van, mert tehetünk, és kell is tenni. Hogy mit?

Találjunk ki egy saját hálaimát, amely csakis ránk, a mi helyzetünkre vonatkozik, és olyat, amit át tudunk teljes, nyitott szívvel érezni!

Hidd el, vannak dolgok az életedben, amiért hálás lehetsz.Vegyél egy papírt és írd le!

Ha elővesz a bánat, a kétségbeesés, vagy éppen nagyon nem tudod, most mit is tegyél, akkor kezdd el ezt a hálaimát mondogatni, érzéssel, és naponta többször is. Ha ezt hangosan meg tudod tenni, akkor még jobb.

Lényeg a rezgés. Az imának csak úgy van Isteni ereje, ha szívedből jön,és közben egy kis melegséget is érzel.

Meg fogod tapasztalni, hogy ha így teszel naponta, és nem csak a nehéz helyzetben, az életed kedvezőbb irányt vesz, és az előre „látott” rossz dolgok is kezdenek egy napfényesebb terület felé vándorolni, s ez a napfény át fogja ragyogni életed eseményeit is!

Példának álljon itt egy hálaima:

Ez az imádság valójában a lélek gyógyító csodakapszulája.

Köszönöm az életet, köszönöm
az egészségemet.
Köszönöm, hogy részem lehet
igaz szeretetben és boldogságban
Köszönöm, hogy van okom sokat mosolyogni.
Köszönöm, hogy van hol laknom,
hogy van ennivalóm.
És köszönöm, hogy vannak
az életemben emberek,
akiket nagyon szeretek, és akiknek
lehetőségem van adni.
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!

Kovács Kati
gyaszsegitseg.blogspot.hu

Oszd meg másokkal is