Tavaszi nagytakarítás

A hosszú tél után szervezetünk vitamintartalékai kimerülnek. Tavasszal feléled a természet, ezért kiváló időszak ez a méregtelenítésre. Akkor se ijedjünk meg, ha még sosem végeztünk méregtelenítő kúrát, hiszen nem kell rögtön hosszadalmas böjtökbe vágni, egy kis odafigyeléssel is nagy eredményeket érhetünk el, amiért szervezetünk hálás lesz. Tervezzük meg a méregtelenítés időszakát, amely lehet egy hétvége, de akár egy-két hét is.

Az egyik legfontosabb, hogy ebben a időszakban sok folyadékot fogyasszunk, legalább 2-2,5 litert naponta, ami főleg szénsavmentes ásványvíz, zöldséglé és gyógytea legyen. A folyadék segít abban, hogy a felhalmozott salakanyag eltávozzon szervezetünkből. A méregtelenítés időszaka alatt ne fogyasszunk alkoholt és kávét. Ha hiányzik a kávé hatása, próbáljuk ki a zöldteát.

A gyógyszertárakban és bioboltokban számos salaktalanító- illetve méregtelenítő teakeveréket vásárolhatunk, ezek nagyon hasznosak, de tartsuk be az ajánlott utasításokat.

Szintén fontos, hogy ebben az időszakban tartózkodjunk a finomított cukorból és a fehérlisztből készült termékektől, illetve a hús fogyasztásától. Együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, és ne feledkezzünk el a napi saláta adagunkról sem.

Ha követjük ezeket a szabályokat, energiával feltöltődve várhatjuk a tavaszi ünnepeket.

Oszd meg másokkal is