Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 125 g rizs
- 3 dl tej + 1 dl víz
- 15 g nádcukor
- 1 csipet vaníliapor
- 1 csipet só
Az öntet:
- 2 körte
- 50 g nádcukor
- 40 g margarin
- 2 csipet őrölt szerecsendió
1. A tejberizs összes hozzávalóját tegyük fel egy nagyobb lábosban. Főzzük krémesre, puhára úgy, hogy ha közben nagyon lefőne róla a víz, akkor azt pótoljuk.
2. Közben készítsük el az öntetet. Csumázzuk ki, és vágjuk nyolc cikkre a körtéket. Egy serpenyőben hevített margarinon olvasszuk meg a nádcukrot, ízesítsük a szerecsendióval. Amikor már szép, barna krémet kaptunk, hígítsuk fel fél dl vízzel, és finoman forgassuk bele a körteszeleteket. Ezután már ne nagyon kevergessük, mert könnyen összetörik a gyümölcs. Egyet hagyjuk rottyanni, és kész is.
3. A kész tejberizst halmozzuk tálakba, és tegyünk a tetejére a karamellás körtéből.
Szaluter Edit