Természetes dzsúsz terápia

Skóciából kiszakadva, kellemes 2 hetes szabadságomat töltöm éppen itthon, Magyarországon. Mint mindig, megy a család-barát látogatás megállás nélkül, és természetesen ilyenkor képtelenség nemet mondani a magyar konyha ínycsiklandozó fogásainak, Anya és Nagyi fantasztikus főztjeinek, barátnős cseverészést kísérő sütizgetésnek. Élvezem, amíg lehet, mert hamarosan csak lé lesz az étlapomon…
Számtalan olyan fantasztikus könyv, CD, DVD látott már napvilágot, mely a gyümölcs-, illetve zöldség kúrát ismerteti meg az olvasóval. Ezer és ezer féle recept közül válogathatunk, ízlésünket vagy esetlegesen fennálló egészségügyi problémánk megoldását célozva. A szabadság előtt kezembe akadt egy érdekes DVD, Jason Vale – A dzsúsz-mester (Jason Vale – The Juice master) címmel.
Vale már több könyvet jelentetett meg a témában, bár magyar nyelven sajnos még nem igazán találhatunk tőle írást. Mégis bátorkodom megosztani veletek személyes tapasztalataimat, melyeket hamarosan átélek majd, végigcsinálva az általa megalkotott léböjtkúra programot.
Jason Vale dokumentumfilmet is forgatott, melyhez nyolc önként jelentkező, különböző betegségekben szenvedő személyt választott ki, akikkel egy hónap alatt végigcsináltatta az általa összeállított kúrát. A résztvevők mindegyike az első hetet találta a legnehezebbnek, páran majdnem fel is adták az egészet. Végül mindenki elégedetten, mosolyogva, kisebb testsúllyal távozott. A természetes dzsúsz terápiának köszönhetően legtöbbjük betegsége elmúlt vagy legalábbis enyhült. A dzsúsz mester jelmondata: „Adj nekem 28 napot, és visszaadom az életedet!”
A sok hazai finomság után nem lesz könnyű csak és kizárólag préselt gyümölcsön és zöldségen élni, de az egészség oltárán mindenkinek áldoznia kell néha. Bye bye csoki, viszlát nasik, éljen a dzsúsz! Mondom most lelkesen, de a már említett DVD megtekintése után kétségem sincs afelől, hogy megerőltető és nehéz napok elébe nézek. A kúrát én párommal együtt csinálom végig, így lesz, aki rugdos majd, ha fel akarnám adni a dolgot… És hát lesz, akit én rugdossak ugyebár, képletesen értve természetesen.
A dzsúsz terápiával kapcsolatosan meg kell jegyeznem, hogy fennáll egy általános tévhit: NEM csak fogyókúrázóknak ajánlott. A súlycsökkenés a kúra egyik pozitív velejárója, de nem kizárólag túlsúllyal szenvedők elixírje. A fogyás lehet a fő cél, de egészségi állapottól függően bármilyen betegség enyhítésére vagy elmulasztására alkalmazható. Mivel alternatív gyógymódról van szó, bizonyos esetekben – komolyabb betegségek, tünetek esetében – az orvossal való konzultáció elkerülhetetlen! A kellő módon összeállított léböjtkúra, csak hogy egy egyszerű példával éljek, nem fogja összeforrasztani az eltört csontot, de a gyorsabb felépülést – a zöldségek és gyümölcsök által a szervezetbe juttatott vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően – mindenképpen segíti.
Izgalommal és lelkesedéssel várom tehát a 28 napos szuper dzsúsz-kúrámat. Ízelítőként és kedvcsinálóként. Íme egy Jason szuper-dzsúsz receptjei közül:

Citromos-gyömbéres bomba
Hozzávalók:
• 2 db alma
• 2 db sárgarépa
• egy negyed citrom – lehetőleg alaposan megtisztítva, héjastul
• kb. 2cm vastag friss gyömbér darab
• jégkocka
Az összes hozzávalót összeturmixoljuk, majd azonnal fogyasztjuk. Szuper természetes antibiotikum, tökéletes gyógyír megfázásra.

Forrás: www.juicemaster.com
Bajsz Brigitta

dzsúz terápia 2 (49)

Oszd meg másokkal is