Teljesen természetes módon is megszabadulhatunk a pókoktól, növények és gyógynövények segítségével.

1.Dohány: forrásban levő vízben áztassuk a dohányt, és amikor a víz lehűlt, szűrjük le és tartósítsuk a dohánytartalmú folyadékot. Kombináljuk egy kis folyékony szappannal, tegyük szórófejes flakonba és spricceljük szét az ablakokra, szellőzőkre és a pókhálókra.

2.Olajok: a levendula olaj, citronella olaj, borsmenta olaj, fahéj olaj, teafaolaj és citrus olaj olcsó megoldások, hogy megszabaduljunk a pókoktól és egyéb rovarokat is távol tartanak. Töltsünk meg egy szórófejes flakont egy rész vízzel, majd adjunk hozzá kb. 30 ml Neem olajat és 4 cseppet a fentiekből választható olajból.

3.Eukaliptusz és gesztenye: bár tudományos bizonyíték nincs rá, de a kis narancs- és gesztenye szeletek közismerten távol tartják a pókokat. Ugyanígy az eukaliptusz is. Szórjunk szét eukaliptusz leveleket a szekrényekben, fiókokban és távol maradnak a pókok.

4.Szegfűszeg: készítsünk pasztát szegfűszegből – helyezzük keverőgépbe a szegfűszeget egy kis vízzel. Majd kenjük be a pasztával a sarkokat és olyan helyeket, ahol számítunk a pókok megjelenésére.

5.Ecet: az ecet szaga távol tartja a pókokat, ráadásul igen természetes módszer.

(Forrás: napidoktor.hu)

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!