Üde, friss, könnyű nyári ebéd, melegen és hidegen egyaránt kitűnő.
Hozzávalók:
4 közepes zsenge karalábé, 10 dkg pritaminos tofu, 15 dkg zsírszegény túró, 2 dl 12 %-os tejföl, 1 kk pirospaprika, 1/3 kk őrölt feketebors, 1/3 kk asafoetida (elhagyható), 1 kk majoránna, só, 1 ek zabkorpa, egy csokor petrezselyem
Lehámozzuk a karalábékat, majd egy kiskanál segítségével kivájjuk mindegyik közepét, hogy tölthető legyen. A kivájt darabokat apró kockákra vágjuk. Elkészítjük a tölteléket: villával összetörjük a tofut, hozzákeverjük a túrót, majd fűszerezzük. Beletesszük a pirospaprika felét, az asafoetidát, a feketebors felét, a majoránnát és megsózzuk. Egy evőkanál tejföllel jól összekeverjük, majd megtöltjük vele a karalábékat. Egy lábosba
beleültetjük az összes karalábét, köré tesszük az összevágott darabokat, és felengedjük vízzel. Fontos, hogy a karalábékat ne lepje el a víz, mert a töltelék lágy, nincs benne semmi, amitől összeáll. Feltesszük főzni, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha ez megvan, beletesszük a vízbe a tejfölt, a zabkorpát, a maradék pirospaprikát és feketeborsot, az összevágott petrezselymet, és megsózzuk. Összekeverjük, s ha újra felforrt, elzárjuk a lángot.
Hemangi / www.vegavarazs.hu