Tudatosság

„Nem ismerek reménykeltőbb érzést, mint az ember kétségbevonhatatlan képességét,
hogy tudatos erőfeszítéssel felemelje saját életét.”
Henry David Thoreau

Mindannyian másképp érzékeljük a valóságot. A téged körülvevő dolgokról alkotott képet, a benned lévő gondolkodási sémák tükrén keresztül látod. Ennek a tükörnek a tisztasága határozza meg az életed minőségét. Amilyen mértékben torzul a valóságról alkotott képed, olyan mértékben csökken a boldogságod. A teljesebb élet érdekében növekedésre, változásra van szükség. Irányadó lehet Benjamin Franklin számadása életéről. Azon túl, hogy leírja a saját tapasztalatait, egy hasznos gyakorlati eszközt is kínál, amit bárki igénybe vehet.
Rá kell nevelned a szemed, hogy meglássa a szépet mindenhol. Az elméd, hogy csak a hasznos gondolatokkal foglalkozzon. Ezt csakis tudatossággal lehet elérni. Emlékezz rá, hogy minden egyes pillanat, amikor éppen nem vagy tudatosan része a saját életednek egy lehetőség arra, hogy ezt megváltoztasd. Számos módszer létezik, amelyekkel ellenőrizheted magad, de a lényeg mindenképpen te vagy. Csupán a saját figyelmed és szorgalmad, ami segíthet kialakítani a tudatosságot. Meglehet, ez folyamatos figyelmet és erőfeszítést igényel eleinte, éppen ezért a legtöbben anélkül léteznek, hogy egyáltalán tudomásuk lenne róla, hogy mit is szalasztanak el.
Általános vélekedés szerint a legtöbb ember csupán 10%-át hasznosítja életenergiájának, és 100 emberből egy, aki megvalósítja önmagát és képességeit teljes egészében kihasználja. Dolgozzunk együtt azon, hogy ez a szám növekedjen!
Ha esetleg kudarc ér, csak jussanak eszedbe Houh Downs szavai: „Az ember nem az adott körülmények, hanem az általa választott hozzáállás folytán boldog.”

Tudatos kitartást és sikereket kívánok mindenkinek!

Szabó Andor

Oszd meg másokkal is