Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 25 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 1 dl tej, csipet só, 1 kávéskanál szódabikarbóna
Töltelék: 1/2 kg túró, 2 evőkanál tejföl, 3 evőkanál nádcukor, ½ citrom leve, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola
A mazsolát beáztatjuk. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tejet, és összegyúrjuk.
Leszűrjük a mazsolát, majd a hozzávalókat összekeverve elkészítjük a tölteléket.
A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe (30×30 cm méretű) tesszük. A tölteléket egyenletesen rásimítjuk. A tészta másik felét kinyújtva a töltelékre helyezzük.
A tészta tetejét megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük.
Kálmán Renáta