Hozzávalók a tésztához:
- 250 g pirított őrölt mandula
- 200 g mag nélküli datolya
- Ha szüksèges,1dl tiszta víz
- egy csipet tiszta só
Hozzávalók a krémhez:
- 4 db érett avokádó
- 140 g jó minőségű kakaó
- 100 g kókuszvaj
- 200 g kókuszvirág cukor
- vaníliarúd kikaparva
- egy csipet tiszta só
Az őrölt mandulàt a datolyàval, pici sóval pürésítettem.Ha túl szàraz, öntsünk hozzà egy kis tisztított vizet. A tortaformát kibèleltem a folpackkal és belenyomkodtam az aljába a datolyás mandulás keveréket, majd a mélyhűtőbe helyeztem megkeményedni, amíg elkészítettem a krémet. A krémhez valókat robotgépben kikevertem habosra. Ràkanalaztam az „alaptésztàra” , és egy óràra a fagyasztóba helyeztem. Utàna a hűtő polcàn szèpen lassan karcsúsodik. Tömèny energiabomba, és igazán ellenállhatatlan édesség.
Simon Ági