Utazol? Csomagolj helytakarékosan!

Nem könnyű feladat egy heti ruhát belepréselni a kézipoggyászba. Sajnos az ingyenes méretek olyannyira kicsik (egyes légitársaságoknál még a nagy kézipoggyász sem valami nagy), hogy kész harc a pakolás. Főleg a hölgyeknek…

„Kikészítem a sminkeket, a ruhákat, ó csak itthon ne hagyjam azt a jó könyvet, de nem ártana egy váltócipő is, és azt a gyönyörű szandálomat sem tettem még be. „
Mi nők mindent magunkkal akarunk vinni, ami mozdítható, ezért most mutatunk néhány tippet, amivel helyet spórolhattok.

Tekerd össze a ruhákat!
Ez a módszer több helyet spórol, mint gondolnád. Meg fogsz lepődni az eredményen, mert én is meglepődtem.

Használj ki minden kis zugot!
Szó szerint, minden kis zugot. Nagyon jó praktika, hogy ha viszel magaddal egy sportcipőt vagy félcipőt, belerejtesz néhány zoknit vagy kenőcsöt.

Zacskózd be!
Mivel a sminkes cuccaidat a repülőre csak zárható zacskóba viheted fel, könnyebb dolgod van. Elsősorban azért, mert nem fogod beleszórni a sminkjeidet a táskába, másrészt pedig azért, mert mielőtt lezárod a zacskót, szépen elegyengeted a tartalmát, kinyomkodod belőle a levegőt, és máris több helyed lesz.

A szemüvegtokba is pakolhatsz!
Én gyakran tartok apróságokat, a fülhallgatóm vagy a töltőm a szemüvegtokomban. Bár ezzel minimális helyet spórolsz meg, de sokkal könnyebben jutsz hozzá a fülhallgatódhoz, ha nem csak beledobod a táskádba.

Az oldalzsebeket is töltsd fel!
Meglepő mennyi dolog fér bele egy aprónak tűnő oldalzsebbe. Soha ne hagyd őket szabadon!

Egybe azokat a melltartókat!
Rakd egymásra a melltartókat, amit viszel, majd a kosárba tedd bele az alsóneműidet is, végül pedig hajtsd össze az egészet.

Kontaklencsét viselők előnyben!
Ha nem akarod vinni a több millis alapozódat, éjszakai krémedet, vagy bármi egyebet, vegyél egy kontaklencse tartót. Nyomd bele az arckrémedet az egyik tárolóba, az alapozódat pedig a másikba. Ezzel is sok helyet spórolhatsz, mivel nem kell cipelni a kis flakonokat.

Remélem a felsorolt tippekkel már nem lesz rémálom a pakolás, és könnyebben csomagolsz majd a legközelebbi nyaralásra.

Melanie
http://melaniavilaga.blogspot.hu/

Oszd meg másokkal is