Válaszd a boldogságot!

„Olyan nincs, hogy minden rossz. Ha itt tartasz,
ideje elgondolkodnod néhány dolgon…”

Vannak nehéz időszakok mindenki életében. Lehet, hogy ez csak pár óra vagy nap, de az is lehet, hogy hosszú hónapokig elhúzódik ez az állapot. Belesüppedhetünk, sajnálhatjuk magunkat, vagy cselekedhetünk is annak érdekében, hogy minél előbb kijöjjünk ebből a helyzetből. Ez a mi döntésünk. Ahogy az is, hogyan éljük meg ezt az időszakot. Folyamatos siránkozásokkal, és önigazolás kereséssel, vagy elfogadjuk, hogy most ez van, és közben sem feledkezünk meg arról a rengeteg csodás és jó dologról, amit az élettől eddig kaptunk. Sőt! Még most is áramlik felénk. Olyan nincs, hogy minden rossz. Ha itt tartasz, ideje elgondolkodnod néhány dolgon. Vajon tényleg mindenki más a hibás? Ha úgy érzed, hogy utálsz mindenkit, mert mindenki rossz, kihasznált, bántott, nem ért meg, akkor tarts egy kis önvizsgálatot!

Te szereted magad?
Kétlem, hogy „igen” lenne a válasz. Amikor ennyire mélyre jutsz, valójában nem másokkal van a legnagyobb bajod, hanem saját magaddal. Az önutálatban és önsajnálatban hemperegni, és közben másokat hibáztatni a legkönnyebb
út, amit választhatsz. A saját magad iránti érzéseidet kivetíted a többiekre, mert így könnyebb elviselni,
könnyebb túlélni. Valójában ez normális reakció, nagy tudatosság kell hozzá, hogy kihagyd ezt a lépést. A kérdés
csak az, hogy benne maradsz, vagy pillanatok alatt továbblépsz? Mindig kell egy bűnbak, hogy enyhítse a rossz érzést. Figyeld meg, először majd mindenki más lesz a hibás, te vagy a szegény áldozat, akit
csak bántanak, nem értékelnek. Aztán, ha egy kicsit spirituális beállítottságú vagy, eljutsz oda, hogy minden a te hibád, minden azért alakult így, mert megérdemled. Nem mondom, hogy ez nem igaz, de nem az önvád itt a jó hozzáállás, hanem meglátni, hogy mire tanítanak ezek a nehézségek, miért lépsz bele századszor is ugyanabba. Sőt! Mit profitálsz belőle! Igen, tudom, sokszor nehéz elképzelni, de mi lenne, ha azért mégis feltennéd magadnak a kérdést: Mi a legjobb számomra ebben a helyzetben?

Kérdezd meg magadtól:
Mi a legjobb számomra ebben a helyzetben?
Érezted már, hogy újra és újra megtörténik veled ugyanaz? Lehet, hogy más személlyel, vagy más módon, de lényegében újra és újra belelépsz ugyanabba a helyzetbe? Fel kell ismerned az ismétlődő drámáidat, nevezhetjük játszmáknak is, és lépj ki belőlük! Szakítsd meg az ördögi kört! Ha nincs játékos, nincs játszma sem!
Vállalj felelősséget a tetteidért, életedért, de ne vedd magadra a világ minden baját! Ne vedd magadra mások energiáit! Azért, mert valaki goromba, Neked nem kell annak lenned! Attól, hogy valaki azt mondja, hogy ilyen vagy olyan vagy, te még nem leszel az! Nem kell megtagadnod a negatív érzéseidet, és úgy csinálnod, mintha nem léteznének. Fogadd el, hogy olykor előkerül a „sötét” oldalad. Ez nem baj. Csak ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad, és ne ragadj ott! A negatív tulajdonságainkat nem elnyomni kell, hanem meglátni, hogyan fordíthatnánk
a hasznunkra. Például: Ha egy nagyon akaratos, önfejű oldalad is van, lásd meg, mire használhatod! Mi lehet ebben a jó? Talán az, hogy nagyon kitartó vagy, és el tudod érni a céljaidat.

Írj össze 5 olyan tulajdonságod, amiről EDDIG azt gondoltad, hogy negatív, és talán még szégyelltél is. Találd meg, hogyan szolgálja ez a tulajdonságod is az életedet!
Nem kell másnak lenned, mint aki vagy! Ha nem csinálsz semmit, akkor is értékes vagy! Csak add önmagad! Az a legjobb verziód! Örülj azoknak a szuper képességeknek, tulajdonságoknak, amikkel már most rendelkezel, és találd meg, hogy a negatívnak ítélt tulajdonságaidból hogyan profitálhatsz! Azok sem véletlenül vannak! Ha jól kezeled
őket, nem kell többet szégyellned, és bűntudatot érezned miattuk! Sem attól rettegned, hogy valaki rájön, hogy nem vagy tökéletes!

Szeretettel:
Polgár Lili
www.oromterapia.hu

Oszd meg másokkal is