Vaszatival egy sikeres új évért

A karácsony utáni nyugalmasabb, lelassult napok kiválóan alkalmasak arra, hogy értékeljük az elmúlt évet, és kitűzzük új céljainkat.

Nem az ehhez hasonló újévi fogadalmakra gondolok, mint “az idén lefogyok”, “nem eszem több csokit”, stb., mert az ilyen fogadalmakat többnyire csak 1-2 hétig tudjuk tartani.

Most nem is a célkitűzésről szeretnék írni, sokkal inkább arról, mire figyelj otthonodban annak érdekében, hogy a kitűzött és leírt céljaid sorra megvalósuljanak.

Tudnod kell, hogy otthonod északkeleti területe képviseli a jövőt, a délnyugat pedig a múltat. A jövőddel kapcsolatos dolgaidat tedd tehát otthonod északkeleti részére. (Ha oda nem tudod, mert pl. a wc van ott, akkor teheted keletre is, vagy a szobád északkeleti vagy keleti részére.) Mik ezek a dolgok? Pl.:

– annak a férfinak vagy nőnek a fényképe, akivel le szeretnéd élni az életedet,
– a munkáddal, vagy a megálmodott munkáddal kapcsolatos tárgyak, feljegyzések,
– annak a csodálatos üdülőhelynek a fényképe vagy prospektusa, ahová szeretnél elutazni
– annak a (Vaszati) álomháznak a képe vagy rajza, ahol lakni szeretnél, stb.

Soha ne tegyél olyan dolgokat délnyugatra, amik a jövődre utalnak!

Ehhez hasonlóan sose tegyél északkeletre olyan dolgot, ami a múltadra utal. Kivétel lehet ez alól pl. egy szép nyaraláson készült kép, vagy egyéb emléktárgy – abban az esetben, ha szeretnél még arra a helyre visszamenni.

Természetesen ahhoz, hogy az eltervezett céljaid megvalósuljanak, nem csak az szükséges, hogy északkeletre tedd azokat, hanem az is, hogy otthonod északkeleti része rendben legyen, minél inkább megfeleljen a Vaszati elveinek.

A kelet jó minősége is nagyon fontos. A kelet ugyanis nem csak egy új nap kezdetét, hanem minden egyéb dolog kezdetét is jelenti. Ha jó minőségű otthonod keleti része, az segíteni fog abban, hogy könnyedén tudj elkezdeni új dolgokat.

És persze az északról sem feledkezhetünk meg. Az észak szoros kapcsolatban áll ugyanis a születéssel. Itt nem csak egy gyerek születésére kell gondolni, hanem valami jó dolog megszületésére is. Ez a három égtáj tehát – az észak, az északkelet és a kelet – döntően befolyásolja céljaid megvalósulását.

Mit szeretnél elérni?

Annak, hogy érdekelni kezdett a Vaszati, számtalan oka lehet. A leggyakoribb ezek közül az, hogy valami nincs teljesen rendben az életedben, valamin változtatni szeretnél. Előfordulhat persze az is, hogy minden teljesen rendben van, és szeretnéd, hogy ez így is maradjon vagy még jobb legyen. A Vaszati természetesen ebben is segít.

Tapasztalataink szerint otthonunk energiamezője hatással lehet az egészségünkre, a munkánkra, a pénzügyeinkre, a családi kapcsolatainkra és természetesen a párkapcsolatunkra is. Az, hogy milyen otthonban élsz, hatással van a mindennapi hangulatodra is.

Ha kitűzted már az idei céljaidat, akkor egész biztosan világosan látod, hogy mi az, amin az idén változtatni, vagy amiben fejlődni szeretnél. Talán jobb állásra vágysz, esetleg vállalkozást szeretnél indítani, de egyelőre félsz attól, hogy sikerülhet-e. Az is lehet, hogy egy kellemetlen betegséggel küzdesz, amitől szeretnél megszabadulni, vagy szeretnéd elkerülni a betegségeket, ezért mostantól többet törődsz az egészségeddel. De az is előfordulhat, hogy egy új párkapcsolatra vágysz, vagy a régit szeretnéd jobbá tenni.

Ha még nem tűztél ki célokat, állj meg néhány percre és gondold végig, hogy mi az, amin változtatni szeretnél. Életed mely területei szorulnak egy kis ápolásra, több odafigyelésre?

Otthonod energiái életed minden egyes területére kihatnak – az egyikre jobban, a másikra kevésbé attól függően, hogy

– milyen az egyes égtájak minősége, melyek égtájakon vannak komoly Vaszati hibák és melyek azok, amelyek megfelelnek a Vaszati elvárásainak

– milyen életet élsz: egészségeset, sok mozgással, tiszta levegőn; vagy kifejezetten egészségtelent rossz levegőn, állandó (saját és/vagy) mások cigarettafüstjében

– mennyire éled tudatosan a mindennapjaidat, részt veszel-e különböző tréningeken, tanfolyamokon

– milyen a születési horoszkópod és most éppen milyen bolygók hatnak rád

Az otthonod azonban nem csak az egészségedről a pénzügyi helyzetedről és a párkapcsolatodról ad képet, hanem gyakran még arról is, hogy milyen ember vagy, milyen a személyiséged.

Egyszer eladó házat kerestünk egy régi ügyfelemmel. Az egyik ház – bár szép helyen volt és normálisan is nézett ki – már első látásra komoly Vaszati hibákkal rendelkezett. Mivel ekkor még csak kívülről láttam a házat, nem akartam túl hamar elvenni az ügyfelem kedvét, gondoltam, tökéletes házat találni szinte lehetetlen, inkább nézzük meg azt, hogyan lehetne a problémákat korrigálni. Épp ezen gondolkodtam, amikor ajtót nyitott a tulajdonos, egy olyan 50-60 év körüli férfi. Nem szeretném részletezni milyen volt (elsősorban utálatosnak és arrogánsnak tűnt), de már az első benyomás alapján tudtam, ebből a házból futva menekülnünk kell.

Ennek ellenére bementünk, jól szétnéztünk és a látottak, valamint a tulajdonos személyisége meggyőzött afelől, hogy még csak gondolkodunk sem kell azon, hogy van-e értelme megvenni a házat, vagy sem. Azt mondtam az ügyfelemnek, hogy ha nem szeretne olyanná válni, mint ez az ember, akkor sürgősen felejtse el ezt a házat.

Az otthonunk minősége tehát még a személyiségünkre is hat!

Nos, életünk különböző területei mind-mind jobbá tehetők és ebben nagyon sokat segít a Vaszati.

Te min szeretnél változtatni?

Manhertz Edit

vaszati tanácsadó

vaszati.wordpress.com

Oszd meg másokkal is