Hozzávalók: (kb. 4 adag):
a gombócokhoz:
a zelleres paradicsompüréhez:
A reszelt zellert forró olívaolajban a fűszerekkel átpirítottam, beleöntöttem a paradicsomkonzerveket, és beleszórtam a felszeletelt zellerszárakat. A főzés közbeni kavargatástól a konzervparadicsomok szétmentek, így külön nem kellett pürésíteni (nem szerettem volna, ha egy egyenletes masszává válik), kissé egyenetlen, a szósznál sűrűbb állagú étel lett. Nem használtam hozzá külön sűrítő anyagot, csak a konzerv levét főztem el.
Amíg a paradicsompüré főtt, a tofut villával összetörtem, összekevertem a többi hozzávalóval. Vizes kézzel gombócokat formáztam, csicseriborsólisztben meghempergettem, és forró olajban kisütöttem.
Főtt krumpli volt hozzá.
Nagy Márti