Hozzávalók: (kb. 4 adag):

a gombócokhoz:

  • 30 dkg füstölt ízű tofu
  • 1 cikk fokhagyma (én 1 mokkáskanál ördöggyökérport /(asafoetida, hing/ használtam helyette)
  • én most falafel fűszer keveréket használtam, de bármilyen fűszer jó, amit szeretünk a fasírtokba
  • 1,5-2 evőkanálnyi csicseriborsóliszt, plusz egy kevés a “hempergetéshez”
  • kevés olaj a kisütéshez, de főzheted is a szószban
  • a zelleres paradicsompüréhez:

  • 2 doboz egész paradicsomkonzerv
  • 15 dkg reszelt zellergumó
  • 3 szál szárzeller
  • bors
  • fokhagyma vagy ördöggyökérpor (asafoetida, hing)
  • bazsalikom,szurokfű
  • A reszelt zellert forró olívaolajban a fűszerekkel átpirítottam, beleöntöttem a paradicsomkonzerveket, és beleszórtam a felszeletelt zellerszárakat. A főzés közbeni kavargatástól a konzervparadicsomok szétmentek, így külön nem kellett pürésíteni (nem szerettem volna, ha egy egyenletes masszává válik), kissé egyenetlen, a szósznál sűrűbb állagú étel lett. Nem használtam hozzá külön sűrítő anyagot, csak a konzerv levét főztem el.

    Amíg a paradicsompüré főtt, a tofut villával összetörtem, összekevertem a többi hozzávalóval. Vizes kézzel gombócokat formáztam, csicseriborsólisztben meghempergettem, és forró olajban kisütöttem.

    Főtt krumpli volt hozzá.

    Nagy Márti

    hogymegtudjuknezni.blogspot.hu