Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 csésze árpa
- 1 rúd füstölt csicserikolbász
- 1/2 kápia paprika kockázva
- 1 kisebb lilahagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek hidegen sajtolt repceolaj
- 1 pici fej savanyú fejes káposzta
- só, ízlés szerint
Az árpát száraz lábosban megpirítottam, majd felengedtem kb. kétszeres vízzel, és a végén sóztam. Nagyjából 30-40 perc alatt fő puhára.
Amikor kihűlt, hozzákevertem az összes többi alapanyagot. Alaposan összegyúrtam, és elővettem a savanyú fejes káposztát 😉 Óvatosan lefejtettem róla a leveleit, és a töltelékkel megtöltöttem, majd felcsavartam. Nem vagyok gyakorlott, a húsos változatát sosem csináltam, ezért mindegyiket 1 fogpiszkálóval megtűztem a tekerés után.
Apraja hozzávalói:
- 25 dkg savanyú káposzta (apró)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 ek nyers repceolaj
- 1 kk pirospaprika
A hagymát apróra vágtam, majd egy lábosban összekevertem a többiekkel 😉 Ennek a tetejére pakoltam a töltött káposztákat, majd a sütőben picit összemelegítettem, mert ez hidegen nem jó.
Tálalásnál fokhagymás magtejföllel locsoltam meg.
Magtejföl:
- 1 marék zabpehely
- 1 marék áztatott szotyi
- csipet só
- 1 gerezd fokhagyma
- pici citromlé
- annyi víz, hogy krémes állagon elvigye a turmixgép
Az egészet összeturmixoltam. Nagyon finommmm 😀
Kállay Ildikó
eletkert.wordpress.com