A kedvenc gabonám a zab, árpa és a köles! A kölest fel lehet használni édesen és sósan is, az édes változat pótolhatja a túrót. A legjobb kritikusom a kisfiam, akinek nagyon ízlett ez a „túrós” bukta!
Lássuk a receptet:
– 50 dkg leves tészta
– 15 dkg köles
– 6 dl rizstej vagy víz
– 2 evőkanál nyírfacukor és 2 evőkanál nádcukor
– 3 evőkanál mazsola
– bio vanília
– citromlé, bio citromhéj
Elkészítése:
– az összetevőket feltesszük főzni
– amikor a köles szétfőtt, akkor van készen
– kihűtjük és már meg is van a töltelék
– a leves tésztát kinyújtjuk
– négyzeteket vágunk ki, amelyek közepére bőségesen rakunk tölteléket.
– a négyzet csücskeit összefogjuk és készen is van a batyu
– megkenjük rizstejjel a tetejüket, és 180 fokon készre sütjük
Jó étvágyat!
Nagyné Szalai Melinda