Vegyszerallergia – Káros vegyszerek az otthonunkban

Az allergiás megbetegedések számának jelentős megnövekedése komoly problémákat okoz mindennapi életünk során. Az allergia elleni harc legfontosabb állomása a prevenció.

Az allergének nagy százaléka beltéri környezetünkben fordul elő, ilyen a házi por atka, állatszőr, madártoll, penész és néhány tisztítószer is; melyek asztmás megbetegedésekhez, náthához és ekcémához is vezethetnek.

Néhány esetben igen nehéz az allergiás megbetegedések kezelése, ezért az allergén források megszüntetésével meggátolhatjuk az allergiák kialakulását.

Fontos, hogy a beteg tudatában legyen az allergének jelenlétével, azok forrásával.

Háztartásunkban számos olyan kemikália található, amely szervezetünkre ártalmas lehet. A vegyszerallergia megjelenését okozhatja nagy adag vegyszerrel való érintkezés esete, vagy rendszeresen a szervezetbe jutó kisebb adagok egyaránt.

A vegyszerallergia tünete lehet orrdugulás, torokfájás, szemirritáció, de súlyos esetekben előfordulhat csalánkiütés, fejfájás, hányinger és légszomj is.

Ezeket a tüneteket takarítás közben és utána is észrevehetjük magunkon. A tüneteket kiváltható anyagok sajnos szinte minden háztartásban megtalálhatóak, ezek közé tartoznak a fehérítő és klór alapú tisztítószerek, valamint olyan vegyszerek, melyek ammóniát vagy morfolint tartalmaznak.

A káros vegyszerek és a vegyszerallergia kiküszöbölésére az egyik leghatékonyabb módszer a gőztisztító készülékek használata. A 150-160 °C-os gőz fertőtlenít, elpusztítja az otthonunkban megtalálható allergén anyagokat káros vegyszerek használata nélkül, megtartva a maximális tisztaságot, melyet eddig csak tisztítószerek használatával érhettünk el.

Az Oberon Hungary Kft. az olasz Polti Spa professzionális gőztisztító készülékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója. Látogassa meg weboldalunkat és ismerje meg a vegyszermentes tisztaság új világát.
www.oberonhungary.hu

Oszd meg másokkal is