Vezess szeretetnaplót lelki boldogságodért!

Ugye te is azt gondolod, hogy a szeretetnél nincs semmi, ami fontosabb lenne?
Akárhol, akárhová nézel, bármit tapasztalsz a világban, minden szeretetért kiált. Még azok a dolgok is, amelyek mögött látszólag nem tapasztalhatsz ilyesmit.

Ha már megízlelted annak örömét, melegen simogató boldogságát, hogy milyen is másokkal jót tenni, egy másik embernek kedvességet, figyelmet szentelni, hát nem hiszem, hogy be lehetne érni ennél kevesebbel.

Amikor az utcán jársz-kelsz, munkahelyeden vagy, és az emberek bajai rád tornyosulnak, talán te is érzed a vágyat , hogy bárcsak megváltoztathatnád, bár segíthetnél valahogyan rajtuk!

Nos, ezt megteheted!
Mától határozd el tudatosan, hogy naponta legalább egy embernek örömet okozol valamivel! Legyen az bárki, szomszéd, családtag, barát, munkatárs, vagy egy idegen az utcán, a lényeg , hogy találd meg a módját, hogy valakinek ma örömet okozz!

Nem kellenek nagy dolgok, sokszor egy érdeklődő kérdéssel, egy barátságos mondattal, őszinte odafigyeléssel többet segíthetsz valakin, mintha egy roskadó ajándékkosarat adnál neki. Ugyanis az érzések a legfontosabbak. Akkor érezheted, hogy adtál valami, ha a másik szemében látsz egy kis fényt, a hála érzését megcsillanni. Ezt az érzést pedig igazán nem nehéz kiváltani ebben a mai világban.

S ez nem csak neki, de neked is olyan felemelő élményt ad, hogy szinte szenvedélyeddé válik, és minél többször szeretnéd megtapasztalni!

Az adás élménye számodra is éppoly jó érzés lesz, mint akinek adtad ezt a kis fénysugarat.

Nagyon jó módszer erre például egy SZERETETNAPLÓ vezetése.
Keress egy üres, szép kis füzetet, írd fel a dátumot vagy dátumozd be előre egy hónapra, és ma kezdd el!
Például:

2013.04.16.: Kolléganőmnek ma segítettem azzal, hogy elvégeztem helyette egy számára kellemetlen feladatot. Láttam, mennyire jólesett neki a figyelmesség, és ez számomra is öröm! Máskor is megteszem.

2013.04.17.: Ma hazafelé egy idős néni alig bírta cipelni a bevásárlószatyrát. Odamentem és felajánlottam, hogy segítek neki vinni a táskát a buszmegállóig, sőt, fel is segítettem a buszra. A néni nem győzött hálálkodni, majdnem el is sírta magát ( az örömtől, hogy valaki figyelt rá ) és engem is jó érzéssel töltött el. Észrevettem, hol van rám szükség, és megtettem, amire egy belső lelki késztetést éreztem.

Ha csak egy hónapig is tudatosan választasz olyan cselekedeteket, amivel mások hasznára tudsz lenni, más ember leszel!

Meglátod, ezeket utólag olvasgatva nagyon-nagyon értékes embernek fogod magad érezni, mivel az is vagy.

Talán ennél hatékonyabb, emberközelibb és szeretetteljesebb önbizalom fejlesztő gyakorlat nem is létezik!

Minél többször végzed el ezeket a szeretetgyakorlatokat, annál inkább természeteddé, sőt részeddé válik az emberek iránti feltétlen tolerancia, együttérzés, s egy bölcs megértés, mellyel a saját hétköznapjaidat is könnyedébben mosolyogva éled meg.

Kovács Kati

Oszd meg másokkal is