Virágokból szőtt üzenetek

Örömteli játék részeseivé válhatunk, ha növényekkel alkotunk és élünk. A nyáron gyűjtött és szárított gyógynövényekből ízletes teákat főzhetünk, vagy fürdőt készíthetünk ezeken a szürke, hűvös napokon. Előcsalogatva az illatok és ízek által a napsütötte évszak legkedvesebb emlékeit. Az élő növények élettel töltik meg otthonainkat és különleges hangulatot teremtenek minden zárt térben. És vajon melyikünk nem bocsátana meg a február ellentmondást nem tűrő szigorúságának, amikor virág kerül a kezünk és szemünk ügyébe?

Még ezekben a téli hónapokban is igyekszem megragadni minden alkalmat, és részt venni minden olyan eseményen, amiben egy kicsit újra érezhetem a tavasz szépségét és közeledését. Így jutottam el egy vadvirágos műhelymunkára, aminek a Wild Flower Bar adott otthont. Azon a délutánon megkötések nélkül, szabadon alkothattunk. Az üzlet stílusosan kopott padlója és az örökzöldekkel, olajágakkal és eukaliptusszal díszített falak kreatív játék színterévé váltak. A termesztett vadvirágokból kócos csokrok, színes fej- és asztaldíszek születtek. És mindannyian megtapasztalhattuk a természet rendezett rendezetlenségének szépségét. De a legnagyobb örömöt mégis a különböző növények történeteiben leltem meg. Bizony minden szál virágnak története és karaktere van. És ahogy ezeket a virágokat csokorba rendezzük, mi is üzenünk vele a világnak. A virágokból szőtt mesék olyan érzésekről, emlékekről, vagy pillanatokról árulkodnak, amelyek egyszerűségét és szépségét csak megtörné a szó. A mezei és nemesített virágokból született alkotások az önkifejezés eszközei. Ezeknek a lenyűgöző növényeknek és a belőlük létrehozott költeményeknek minden térben létjogosultsága van. Gondoskodnak a hangulatunkról, a lelkiállapotunkról és egyszerűen szépek. Derűvel töltik meg az életterünket, a kedvenc üzleteinket és éttermeinket, és elmaradhatatlan kellékei az olyan családi eseményeknek is, mint az esküvő és a születésnap. Növényekről gondoskodni és virágokkal alkotni egy olyan személyes, belső átalakulás, melynek során képes meggyógyulni a fájdalmas elkülönülésünk a természettől. Amikor belefeledkezünk a természet és a növények világába, minden egyszerűvé válik. Az élet bonyodalmai megoldódnak és megéljük a jelen egyszerű igazságát.

Növényesítsük és zöldítsük be életünk zegzugos részeit, csempésszük be a természetet a nagyvárosi életünk mindennapjaiba, és legyünk a saját otthonunk virág- és növény stylist-jai.

Kovács Kata

https://www.facebook.com/UnalynnSecretGarden
Oszd meg másokkal is