Vírusok ellen gyógynövényekkel

Három gyermekes édesanyaként jól tudom, hogy mennyire fontos az, hogy gyermekeink immunrendszere jó legyen, nem is beszélve rólunk, mert nekünk, anyáknak nem szabad ágynak dőlnünk! Szeptember óta nem kapott el minket betegség. Szerencse? Nem, kőkemény mindennapos munka! Ezeket használom:

Ezüstkolloid

Az ezüstkolloid az 1900-as évek elején elvesztette népszerűségét, mivel megjelentek az antibiotikumok. Pedig a baktériumokat, vírusokat, gombákat, 600 kórokozót! Igazi csodaszer! Gyorsan hat, nem ártalmas a szervezet bélflórájára, hiszen már a vékonybélben felszívódik.

Hogyan használjuk? Én főleg „baj” esetén használom. Amikor látom, hogy kicsit folyik már a gyerekek orra, vagy hallom a hangjukon a gyengeséget, elkezdem a fújni a szájukba. Egyszerre háromszor pumpálunk a szájba, mert a nyálkahártyán keresztül jobban felszívódik. Azoknak is ez a módszer jó, akik hányásos-hasmenéses vírust kaptak el. Addig folytatjuk a terápiát, ameddig szükség van rá. Általában nálunk másnapra semmi tünet, de aki későn veszi észre, annak pár napig érdemes használni. Én magammal viszem utazásokkor is, mert ha leesik a legkisebbik gyermekem cumija, akkor ezzel ráfújok, leöblítem vízzel és kész.

Grapefruitmag olaj

Nagyon magas C-vitamin tartalommal bír, káliumot, pektint és antioxidánsokat tartalmaz. Erősít, fertőtlenít, támogatja a szervezet megújulósát. Lehet kapni felnőtteknek alkoholos kivonatot és gyermekek részére alkoholmenteset. Keserű ízű, de teában vagy gyümölcslében elkeverve enyhébb az íze. Megelőzésként naponta 10-20 cseppet fogyasszunk. Ha már gond van, akkor naponta 3X20 cseppet. Mindezek mellett külsőleg is felhasználhatjuk, vízben keverve felületeket fertőtleníthetünk vele.

Levendula illóolaj

Érdemes 100% tisztaságú levendula illóolajat mindig magunknál tartani fertőtlenítésre. Tömegközlekedéskor is összeszedhetünk a kezünkkel egy csomó káros baktériumot. Van úgy, hogy azonnal nem tudjuk lefertőtleníteni, akkor pár csepp levendulát a tenyerünkbe cseppentünk, eldörzsöljük, és kész. Felszíni sérüléseket is fertőtleníthetünk vele. Ekkor cseppentsünk a bőrre pár cseppet, és kenjük el. Ha lehet, akkor vattával vigyük fel és vízben oldjuk fel.

+ 1 tipp!

Én a gyerekekre „parfümöt” teszek óvoda előtt. A ruhájukra cseppentek 1-2 cseppet a következő illóolajokból: levendula, teafa, citromfű, borsmenta. Örülnek, hogy illatosak, közben pedig védem őket a baciktól!

Jó egészséget!

Nagyné Szalai Melinda

Fitoterapeuta, jóga oktató, dúla

www.melinda-angel.hu

Oszd meg másokkal is