Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó + a zöldje is
- 2 gerezd fokhagyma
- zöldségleves alaplé vagy 1 kocka
- kurkuma*
- édeskömény mag*
- zeller levele
- petrezselyem*
- lime lé
- olívaolaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
- burgonya pehely vagy kukorica keményítő
- tejföl
- kruton
ha van kéznél a Kairói shoarma fűszerkeverék, akkor a *-os összetevők helyett abból
tegyünk bele.
Az elkészítés nagyon egyszerű: először egy kevés olivaolajon megfiuttattam a vékonyra szeletelt fokhagymát. A zellert a reszelő nagyobbik lyukán lereszeltem (kezekre vigyázni, szeret kiugrani) és a fokhagymás olajba dobtam. Jól elkevertem, majd hozzáöntöttem vizet és beletettem a leveskockát, illetve a többi fűszert is. A friss zellerleveleket vékonyra szeletelve szintén beletettem.
Fedő alatt hamar megfőtt, ekkor összeturmixoltam a botmixerrel. A burgonyapelyhet
egy kevés hideg vízzel kikevertem, majd a tejföllel együtt símára kevertem. Hozzáöntöttem a leveshez és felforraltam. Kész is , ennyi volt. A tetejére a házilag készült pirított kenyérkockákat és néhány felaprított petrezselyemzöldet tálaltam. Finom hidegen is és melegen is. Akár tányérból kanalazva, akár bögréből csak úgy meginni.
Fűszermánia Gabi
http://fuszermania.blogspot.hu/