Hozzávalók:
6 közepes méretű krumpli
olvasztott vaj a sütéshez
1-2 paprika
1 kisebb cukkini
1 kocka (300 g, natúr vagy ízesített) tofu
1 nagy doboz tejföl
reszelt (trappista/füstölt/…) sajt
só
őrölt (színes) bors
szójaszósz
csemege- és csili paprika (cayenne bors)
római kömény
fahéj
apróra vágott friss petrezselyemzöld
Elkészítés: A krumplit meghámozom, megmosom, és kiskanállal kivájom a belsejét, apró „hajókat” formálva. Tűzálló tálba öntök egy kis olvasztott vajat, sóval, borssal, paprikával, római köménnyel, egy kis fahéjjal fűszerezem. Elterítem rajta a krumplik belsejét és a szeletekre vágott paprikát. Lereszelem a cukkinit, villával összenyomom a tofut, adok hozzá 1-2 ek tejfölt, pár csepp szójaszószt, és fűszerezem. Ezzel a keverékkel megtöltöm a krumplikat, és ezeket is a tálba helyezem. A tetejére reszelt sajtot szórok, lefedem, és közepes hőfokon (175°C, légkeveréses sütőben 160°C) addig sütöm, amíg megpuhul a krumpli. Ekkor leveszem róla a fedőt, és még pár percig hagyom, hogy szép színt kapjon a sajt. A maradék tejfölt ízlés szerint fűszerezem, hozzákeverem az apróra vágott
petrezselyemzöldet, és tálaláskor leöntöm vele a krumplikat.
Fazakas Hajnalka